Politički marketing

Jedno obično jutro na Pinku 2

Uograni tandem: Dragan J. Vučićević i Jovana Jeremić

Foto: Printscreen/YouTube/Pink

17. 11. 2023. / 14.27

Jedno obično jutro na Pinku

Dragan J. Vučićević: „Lazović je njihov kandidat za premijera“. Jovana Jeremić: „Strašno!“ Vučićević: „Taj maneken pivarske industrije, ponositi alkoholičar...“ Jeremić: „Strašno!“

Jedno gostovanje u jednoj emisiji na Pinku govori o bezbrojnim gostovanjima u nebrojenim emisijama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom kojih će bivati sve više što 17. decembar bude bio bliže.

Pa da krenemo redom, kada se posle lakše kategorije naprednjačkih propagandista u emisiji kod Jovane Jeremić u jutarnjem programu u petak pojavio teškaš u ovoj disciplini Dragan J. Vučićević.

Krenulo se od Dragana Bjelogrlića, tog "dokazanog nasilnika“ koji je pred kamerama mučki tukao Gagu Antonijevića jer ga je Gaga "prijavio zbog pružanja mita“, a taj "mito je potvrdio i FBI“. Akcenat je stavljen na "nasilnik“ koji je, jelte, ikona Srbije protiv nasilja.

Pročitajte još Stojanović: Za opoziciju nije bezbedno da sprovodi kampanju svuda po Srbiji

Pa se prešlo na "lažova“ Đorđa Miketića. "A ko je to? Reci mi nešto o njemu“, kaže Jovana. A Dragan joj odgovara da je to onaj koji "koristi psihoaktivne supstance“.

Onda malo o Radomiru Lazoviću.

Dragan J. Vučićević: "Lazović je njihov kandidat za premijera“. Jovana Jeremić: "Strašno!“ Vučićević: "Taj maneken pivarske industrije, ponositi alkoholičar…“ Jeremić: "Strašno!“

A gde je Lazović tu je i Dobrica Veselinović, onaj koji nosi "narandžasti kaput“ i "hoće da skine srpsku zastavu sa Skupštine Beograda i zameni je zastavom duginih boja“.

A obojicu su, kaže D.J, "notorni alkoholičari“

Pročitajte još ProGlas: Tribine koje menjaju Srbiju

"A Ćuta?“, podseća Jeremić. "I Ćuta“, potvrđuje Vučićević, ali "on se barem ne hvali time“, nego "pije u tajnosti“.

I onaj Vladimir Obradović, "njihov“ kandidat za gradonačelnika Beograda, nastavlja D.J, "bivši de-es-esovac“ i "najgori rusofil“ koji sada glumi nekog Evropljanina.

Đilas i đilasovci

Nije se, naravno, izostavilo ni "gazde“ Đilasa, poput Bjelogrlića "nasilnika“, i to "zvanično registrovanog nasilnika“, "najgoreg nasilnika“"koji je pred decom tukao tasta…“

I da narod razume: cela opozicija, svi oni, baš svi oni, su "đilasovci“, tako da narod stoji pred jednostavnim izborom – "ili Vučić, ili Đilas“.

A oni, "đilasovci“, su "radikalizovana manjina“ koja je "iznad zakona“, nasuprot "tihe manjine“ pristojnih ljudi koje predstavlja Aleksandar Vučić.

Zloslutna najava

A onda uznemirujuća izjava koju su Vučićevićeve kolege u nastupima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom počele da ponavljaju kao lajtmotiv: "Očekujem da će 17. decembra pokušati da ospore izbore!“

To jest: ako Naprednjaci budu uhvaćeni u kraduckanju, zastrašivanju, podmetanju i slično, u meri koja utiče na rezultat izbora, i opozicija pozove građane da na ulicama brane izborni rezultat, onda to neće biti zato što su Naprednjaci uhvaćeni u ilegalnim radnjama, već zato što opozicija zna da će je Vučić pobediti pa unapred sprema nasilno preuzimanje vlasti, a u tom slučaju bi primena državne sile bila svakako opravdana.

A to zvuči kao pripremanje javnosti za jedan od mogućih scenarija.

Obratanje kruga

Udarilo se bilo i na Šolaka i SBB, sve su se optužbe na račun predstavnika vlasti okarakterisale kao "hejterske“, kao "gnusne laži i izmišljotine“, podsetilo je na "podle napade na Danila i Vukana“, pa se prešlo na "živeo Vučić“ i na to kako nam nikada bolje bilo nije…

"A poštari", kaže D.J. "Jao, jao!", kaže Jovana. "Sve je to iskonstruisano u jeku izborne kampanje", odgovara D.J. na "jao, jao". A protest poljoprivrednika je "deo hejterske, bolesne kampanje", oni, paori, poručuju "jurićemo vas po njivama", "bacićemo vas pod traktore", kao što je Jovo Bakić pručivao "bacaćemo vas u reke".

Pročitajte još Kakve veze štrajk poštara ima sa upadom policije u kompaniju D Express?

Kada je D.J. obrnuo zacrtani krug, krenu je, bukvalno, ispočetka: "nasilnici“ Bjelogrlić i Đilas…

Pitanje za opoziciju je šta može da suprostavi ovoj tabloidnoj mašineriji za, što kaže Filip Švarm, "mlevenje živog ljudskog mesa“.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu