KiM

Zvečan: Profesori traže da KFOR osolobodi pristup srednjoj školi 2

Profesori Srednje Tehničke škole iz Zvečana i pripadnik KFOR-a.

Foto: Tanjug

2. 6. 2023. / 11.17

Zvečan: Profesori traže da KFOR osolobodi pristup srednjoj školi

Profesori zaposleni u srednjoj školi u Zvečanu, koja se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i opština Zvečan, a koja je pod kontrolom KFOR-a, zatražili su danas da preuzmu dokumentaciju učenika, što im je omogućeno

Pripadnici KFOR-a su već danima raspoređeni oko zgrade opštine u Zvečanu, u kojoj se nalazi i srednja Tehnička škola. Oni blokiraju sve ulaze, pa je i pristup školi onemogućen. 

Zaposleni u školi razgovarali su ovog jutra sa pripadnicima KFOR-a kako bi im se omogućio pristup školi, odnosno preuzimanje dokumentacije učenika, piše Kossev.

KFOR odobrio ulaz u školu

Pripadnik ove misije je dozvolio da u objekat uđu jedan profesor i profesorka.

Profesorka, Marijana Milojević je potom rekla medijima da su preuzeli dokumenta učenika koja su im neophodna radi upisa na fakultet.

"Nama je onemogućeno, kao prvo, da odštampamo svedočanstva u školi, ujedno je trebalo da prijave diplomske i maturske ispite i da u sledećih nekoliko dana to i polože. Svuda je u Srbiji zakazan test za 7. jun, naša deca neće moći. Kako će posle da upišu fakultete“, upitala je.

Nedaleko od same škole ona je zatražila da se ova obrazovna institucija oslobodi i da, kako kaže, "živimo kao ljudi bilo gde u svetu“.

Protesti ispred opštine i dalje traju

Svega 50 metara dalje, odnosno, ispred opštinske zgrade, u toku je novi protest Srba, koji se ujedno odvijaju i u Zubinom Potoku i Leposaviću.

Podsećamo, protesti Srba započeti su nakon nasilnog zauzimanja opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću od strane specijalnih jedinica.

Z.S./Kossev

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu