Skup Srpske napredne stranke

Vučićev miting na TV Pink: Uživo 30 sati specijalnog programa 2

Foto: M.J.

26. 5. 2023. / 8.36

Vučićev miting na TV Pink: Uživo 30 sati specijalnog programa

Smenjuju se na televiziji sa nacionalnom frekvencijom sve Pinkove manje i veće zvezde i pozivaju građane da dođu na skup „nade i ljubavi“ njihovog predsednika. A predsednik po starom - malo o „dečici iz škole Ribnikar“, a onda o svojoj hrabrosti i poštenju i njihovom, opozicionom, kukavičluku i nepoštenju.  I tako 30 sati

Poruka koja se od juče šalje u Srbiju i svet u tridesetočasovnom specijalnom programu televizije sa nacionalnom frekvencijom Pink ukratko glasi: za razliku od onih koji pozivaju na linč i zloupotrebljavaju tragediju, Srbija nade, Srbija mira i ljubavi okupiće se danas, 26.maja, u 19 časova ispred Narodne skupštine da podrži svog predsednika, da mu pokaže da nije sam u svojoj neiscrpnoj i nesebičnoj borbi za bolju, lepšu, propsperitetniju i srpskiju Srbiju.

Emisja je koncipirana kao ulitimativni dokaz da niko, sačuvaj Bože, nikoga ne tere, ne primorava, ne ucenjuje da dođe na predsednikov "Miting nade“, već da narod, onaj običan, pristojan, naprednjački koji živi od svog rada, iz ljubavi i patriotizma hrli u zagrljaj sloge, zajedništva i ljubavi Aleksandra Vučića. Kao da se radio nekom naprednjačkom Vudstoku.

Aco Srbine mi ti se kunemo

Ređaju se opštinski odbori Srpske napredne stranke jedan za drugim,Voždovac, Savski venac, pa Srbi sa Kosova, pa Brnabić, Vučević i Siniša Mali u opštinskom odboru Zvezdara u beloj majici sa velikim slovima AV. Svi najavljuje najveći ikada, bilo kada, u istoriji neviđen skup.

Pročitajte još Dogovor je pao: Željko Mitrović ukida “Zadrugu” na preporuku Vučića

Staro, mlado, žensko, muško, poznato i nepoznato, sav taj svet poručuje: "Aco Srbine mi ti se kunemo“. Vole svi svog predsednika, vole ga mnogo, jer znaju šta on radi za ovu našu malu Srbiju koju napadaju sa svih strana, i spolja i iznutra, i CIA i N1, i strani centri moći i Šolak, a on, Vučić Alksandar, se lavovski bori. Zato idu da mu klikču, da pokažu svima slobodarski duh Srbije, Srbiju budućnosti.

Objašnjva predsednica Vlade Ana Brnabić da siledžije kakav je onaj Milivojević iz Demokratske stranke ne mogu da organizuju skupove protiv nasilja, a minstar odbrane Vučević joj tercira da je Sbrija nedeljiva, koliko god ovi što što se deklarišu kao "Srbija protiv nasilja“ hoće da je nasilno podele.

Predsednik vas zove

Pa onda malo Apostolovski, Bilbija, Krle, D. J. Vučićević…, Dejan Vuk Stanković napadnut pre neki dan vodom u kafu. D. J. Vučićević Informer kaže da će na najveličnstveniji skup ići sa sve svoje šestoro dece da porodično pašalju poruku mira, stabilnosti i bezbednosti i kažu odlučno, informerovsko "NE“ mržnji nasilju.

Bilbija objašnjava da će poslati poruku da ne može vlast da se ruši pritiskom  na dugme i da sve to ima nekakve veze sa odbranom Kosova i Metohije.

Na skup "ujedinjenja i slobode“ pozivaju i u Vučića se kunu bivši fudbaler Nikola Lazetić, glumica Radmila Živković, pevač Saša Matić, upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić, pevač Aca Lukas, teniski trener Bogdan Obradović, pevačica Zorica Brunclik, bivši košarkaš Marko Kešelj, pevačica Ana Nikolić, glumac Lazar Ristovski, violinista Jovan Kolundžija, bivši košarkaš Dejan Tomašević…

Pročitajte još Hijene i lešinari: Gledajte TV Pink svakog dana

Sve to kaže: Predsendik nas zove, dođimo da mu pomognemo.

Poručuje se da ljude na miting ne zove ni SNS, ni predsednik Vučić, već da ih zove Srbija, ona prava, slobodarska, poštena.

I SPS je delegirao svoje predstavnike u specijalni mitingaški program televizije Pink.

A oni drugi? Oni po stranim ambasadama, brtitanskoj, nemačkoj, američkoj, hratskoj, prizivaju novi Peti oktobar sve sa tajkunom Šolakom.

Goca i Aleksandar

Tu je naravno i Goca Uzelac u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem  koji je od početka radne nedelje u kampanji žalovanja i objašnjavanja gde on i kada pali sveće i tuguje za žrtvama, koji objašnjava da on "nikoga uvredio nije, nikome jednu ružnu reč rekao“, a oni što mu nešto podmeću, u stvari hoće da "završe neki drugi prljav posao“.

Uspeo je u istom dahu da kaže i da on nema pojma gde je Jovanjica, a optužuju ga da on ima nešto sa tim, pa kaže: "Ne biste verovali kolika je moja unutrašnja snaga“.

Predsednik svih građana

Govori isto što i patrijarh Proforije na Spasovdanskoj litiji: da je Srbija jedna i nedeljiva. Porfirije je govorio da je on patrijarh svih Srba, a Vučić da je on predsednik svih Srba.

A onda o svom poštenju, kako se bori za Srbiju, da ne spava, da je hrabar, neustrašiv, da se ničega ne boji, pa o autoputevima, bolnicama.

U novom broju o kontramitingu Vrati mi moj bumerang

Kaže Vučić da su se naprednjacima priključili i Raša Radovanović, Janko Tipsarević, Dejan Tomašević, Jelana Karleuša.

"Zapamtite moje reči“, kaže,  jer "pamtiće ih generacije politiačara narednih dvadeset godina: anale bešćašća je da se tuga zloupotrebljava u političke svrhe.To se ne radi, a za njih (opozcju) granice ne postoje.“ Dok to govori u pozadini se čuje  dramatična muzika.

Pobeđujem vas već 10 godina

Pa nešto pogrdno o opozicionim političarima, pa da podseti da je on na predsedničkim izborima dobio 2.250.000 glasova, milion više od drugoplasiranog. Nikome ništa skrivio nije, a svi su protiv njega, oni drugi svi, a N 1 i Nova S izvrću stvarnost zbog interesa jednog tajkuna.

Rekao je predsednik Srbije i da "vas pobeđujem već 10 godina sa ponižavajućom razlikom“.

I tako dalje, u nepreglednom nizu na televiziji Pink u kojima bezbroj ljudi ponavlja iste reči i fraze dok "stotine hiljada ljudi" iz svih krajeva naše domovine pristižu u Beograd.

A između ovih mitingaških sekvenci Željko Mitrović predstavlja nekakvu svoju podmornicu, najnovije tehnološko čudo iz njegove pronalazačke radionice.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu