Politika

Uz zvižduke opozicije izabran novi ministar privrede 2

Foto: Tanjug/ Sava Radovanovic

6. 9. 2023. / 12.25

Uz zvižduke opozicije izabran novi ministar privrede

Dok je trajalo glasanje za izbor ministra privrede Slobodana Cvetkovića, deo opozicije koji traži vanredne parlamentarne i beogradske izbore je stajao van skupštinskih klupa, zviždeći, trubeći uz transparente

Narodna skupština većinom glasova je izabrala Slobodana Cvetkovića iz Socijalističke partije Srbije za novog ministra privrede, dok su pripadnici opozicije ometali rad sednice duvanjem u pištaljke i vuvuzele.

I dok je trajalo glasanje za izbor ministra privrede, deo opozicije koji traži vanredne parlamentarne i beogradske izbore je stajao van skupštinskih klupa, zviždeći, trubeći uz transparente.

 

Pročitajte još Opoziciona opstrukcija Skupštine: Uzaludno pištanje i Orlićeva mantra

 

Glasanje za ministra privrede obavljeno je javno, prozivkom. Skupštinsko obezbeđenje je kao i juče stajalo ispred govornice i nije dozovljavalo poslanicima opozicije da joj se približe.

Na dnevnom redu sednice je rebalans budžeta i još 25 tačaka, odnosno rasprava o amandmanima. Skupština Srbije juče je počela i zaključila pretres o rebalansu budžeta u načelu i pojedinostima, kao i o izmenama zakona o akcizama, u atmosferi u kojoj su poslanici opozicije pokušali da blokiraju rad parlamenta sa zahtevom za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

M.J./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu