U novom broju

Rambo Amadeus: Suština demokratije je u redovnoj smeni vlasti 2

Treba uvesti obavezno glasanje: Rambo Amadeus

Foto: Ivana Radovanović

31. 3. 2022. / 12.49

Rambo Amadeus: Suština demokratije je u redovnoj smeni vlasti

“Moć kvari ljude, malo-pomalo im iskrivi svijest, otjeraju od sebe iskrene kritičare, okruže se poltronima i onda izgube uvid u realnost. S vremenom povjeruju da su stvarno bogomdani za vječnu i neograničenu vlast. Što se vlast redovnije mijenja, manja je opasnost od ovog procesa”

"Treba uvesti ovabezno glasanje. Zato što slaba izlaznost daje iskrivljenu sliku političkog ukusa društva. Zato što se na polovičnoj izlaznosti volja ambiciozne manjine sprovodi nad demoralisanom većinom. A ambicija sama po sebi ne garantuje ama baš ništa.”

“Tajna uspjeha dolaska i opstanka ove vlasti je u količini i vrsti propagande. Propaganda jeste efikasan alat, međutim ako se konstantno razlikuje od samog sadržaja proizvoda koji se propagira, nakon nekog vremena gubi značaj, i postaje kontraproduktivna. Vrijednost bilo kog brenda leži u očekivanju i povjerenju kupca. Tajna uspjeha koka-kole jeste u propagandi, ali i u činjenici da svaki put dobiješ tačno ono šta očekuješ. Nema iznevjerenih očekivanja, neispunjenih obećanja. Kada bi koka-kola počela da se reklamirala kao eliksir vječne mladosti, u početku bi skočila potrošnja, ali bi brzo opala ispod sadašnjeg nivoa jer bi očekivanja bila prilično iznevjerena.”

"Žao mi je užasno i ukrajinskog i ruskog naroda. Ukrajinskog  više , naravno, jer su u ovom slučaju žrtve. Odrastao sam u umjereno rusofilskom ambijentu, utoliko  mi je ovaj rat  dvostruko teže pao. A najviše mi je žao mene, vrijeme ide,  rušilački snovi o velikim nacijama Balkana su mi sjebali  mladost,   danas  mi sa bilborda ta ista   ekipa opet nešto obećava,  dok čelična bratska  ljubav Rusa prema Ukrajincima ne sluti na  spokojnu starost. Romanse  o širokoj slovenskoj duši treba prekokomponovati , dodati neophodno dozu  prekomjernih kvarti. "

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu