Vesti

Milorad Pupovac: Odsustvo komunikacije o Vučićevoj poseti Jasenovcu 2

Smirivanje tenzija: Milorad Pupovac

Foto: Betaphoto/Mladen Volarić

17. 7. 2022. / 16.32

Milorad Pupovac: Odsustvo komunikacije o Vučićevoj poseti Jasenovcu

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas da nije smelo da se dogodi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može u Jasenovac. Nije rekao koga za to smatra odgovornim

"Do ovakve situacije i do ovakvog odlučivanja nije smelo doći. Nije se smelo dogoditi da predsednik Srbije ne može doći u posetu Jasenovcu", rekao je predsjednik najveće srpske stranke u Hrvatskoj, a javlja agencija Hina.

On smatra da je "najveći problem izostanak komunikacije", navodi Hina uz ocenu kako je Pupovac "dao naslutiti da su dve strane ranije razgovarale o Vučićevom dolasku u Jasenovac".

"Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi se to trebalo dogoditi pa je odgođeno. Ovaj put nije bilo komunikacije", rekao je Pupovac i dodao da je njegov pokušaj da to komunicira "propao".

Pupovac je obe strane pozvao na suzdržanost i smirivanje tenzija i rekao: "Nadam se da nakon ovoga sve ono što je bilo posloženo kao iskorak u odnosima između Srbije u Hrvatske, u pravima manjina u Hrvatskoj i Srbiji, neće biti potrgano. A slonova je mnogo. Pozivam sve da spreče daljnju eskalaciju".

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu