Politika

Lazović: Jasno je da vlast neće ispuniti zahteve 2

Foto: Milica Vućković

18. 9. 2023. / 16.27

Lazović: Jasno je da vlast neće ispuniti zahteve

Narodni poslanik Skupštine Srbije i član Zeleno-levog fronta Radomir Lazović za portal „Vremena" kaže da zasad neće biti nikakvih promena što se tiče protesta "Srbija protiv nasilja" uprkos neispunjenju zahteva da Aleksandar Vulin bude smenjen

"Zahtevi protesta su jasni, pored smene Aleksandra Vulina zahtevamo smenu i drugih ljudi odgovornih za širenje nasilja u Srbiji,“ kaže za portal "Vremena" narodni poslanik i član Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića da neće smeniti direktora BIA.

Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju uveče da "ne može“ da smeni šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Kako je rekao "i da je hteo da ga smeni, sad ne može.“

Prema tvrdnjama predsednika, Vulinu će biti produžen mandat, čime nada opozicije da će neki od njihovih zahteva biti ispunjeni, pada u vodu.

Lazović dodaje da zasad neće biti nikakvih promena što se tiče protesta "Srbija protiv nasilja" uprkos neispunjenju zahteva da Aleksandar Vulin bude smenjen.

Pročitajte još: “Srbija protiv nasilja”: Šta je do sada postignuto i koji je odgovor vlasti?

 

Takođe, još jedan od zahteva opozicije nije ispunjen, a to je zaustavljanje širenja nasilja na kanalima sa nacionalnom frekvencijom, odnosno, rijaliti programa Zadruga, čije je emitovanje skraćeno, ali ne i završeno. Novi rijaliti program je samo promenio ime, i nastavio sa emitovanjem na TV Pink.

"Nemam više sumnje da vlast neće ispuniti zahteve, i ako neće oni, onda će te zahteve ispuniti nova vlast. Zato pozivam građane da nas podrže na izborima,“ kaže Lazović.

On je takođe rekao da će prvi korak nove vlasti biti ispunjenje svih trenutnih zahteva opozicije, kao i da prema istraživanjima CRTE, čak 20 odsto građana koji podržavaju SNS, podržavaju i ispunjenje zahteva opozicije.

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu