Vesti

Aleksandar Vulin: Ko to stalno preti Aleksandru Vučiću 2

Portparol za mržnju i strahove: Aleksandar Vulin

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

23. 7. 2022. / 13.54

Aleksandar Vulin: Ko to stalno preti Aleksandru Vučiću

Ako je neko zaboravio do koje mere je život predsednika Srbije ugrožen, Aleksandar Vulin ga je na TV Happy podsetio na to. Kavački klan, kaže, nije skinuo metu sa čela Vučića, jer im je Vučić koji, kaže Vulin, predvodi borbu protiv organizovanog kriminala, zagorčao život

Nekoliko dana posle jasenovačke epizode serijala ko sve mrzi i kome smeta Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je bez ikakvog vidljivog povoda iz rukava ponovo izvukao kartu vođe Kavačkog klana Radoja Zvicera koji i dalje, kaže, hoće da likvidira predsednika Srbije.

Dok je god je Zvicer na slobodi, objasnio je Vulin, pretnje  Aleksandru Vučiću se ne smanjuju, a opasnost po njegov život ne jenjava. Za prisluškivanje Vučića i njegove porodice je, u istom dahu, kao odgovorne označio "one koji su u tom trenutku bili u Ministarstvu unutrašnjih poslova", na čijem čelu je tada bio (još uvek) ministar odbrane Nebojša Stefanović.

I nazad na Zvicera: teško je poverovati da u Crnoj Gori, koja ima birača otrilike kao opština Novi Beograd, baš niko iz države nije primetio da su se formirali škaljarski i kavački klan, koji su postali dva najveća kriminalna klana u Evropi (ova žaoka je bila upućena Milu Đukanoviću).

I dalje, na TV Happy: to znači da su imali političku podršku, državnu podršku, a Zvicer i ostali "znaju da njihov život nije tako lep kao što je bio, zato što je Aleksandar Vučić taj koji je poveo borbu protiv kriminala“; opasnost za predsednika Vučića postoji svakog dana dokle god su ovi ljudi na slobodi, saopštio je Vulinov MUP.

Pa opet o prisluškivanju (Stefanoviću): policija je dokazala da su predsednik i njegova porodica prisluškivani planski i zlonamerno, te da je policija dokaze predala nadležnom tužilaštvu na kome je da kvalifikuje delo; a niko nije mogao da prisluškuje i da zloupotrebljava pravosudni sistem i metode za obrade različitih ljudi, nego pripadnici MUP-a, dakle oni koji su u tom trenutku bili u Ministarstvu unutrašnjih poslova na čelu sa Stefanovićem).

"Sve znamo, sve smo dokazali, sve smo predali tužilaštvu. Pravda ume da bude spora, ali uvek je dostižna“, poentirao je Vulin.

Zaključak: razni kriminalci bi da pakuju Aleksandru Vučiću i njegovom bratu Andreju da su povezani sa organizovanim kriminalom, zato što je, u stvari, predednik svih Srba najveći borac protiv organizovanog kriminala.

A.I./FoNet

 

Čitajte devne vesti, analize, komenatere i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu