Kriminal

Aleksandar Vučić: Neću da nosim pancir 2

Najzaposleniji predsednik države na svetu: Aleksandar Vučić

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

9. 11. 2022. / 15.02

Aleksandar Vučić: Neću da nosim pancir

Predsendik Srbije je potvrdio da je Belivukov klan planirao atentat na njega, rekao da službe raspolažu novim podacima, i o tome ko je sve trebalo da učestvuje u izvršenju atentata, ali da on, svim opasnostima uprkos, pancir nositi neće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je iskaz svedoka okrivljenog u procesu protiv klana Belivuk-Miljković Srđana Lalića da su Velja Nevolja i jataci planirali atentat na njega, Vučića. Rekao je da će se "pojaviti novi podaci“, da imaju "nove pakete“ skinute sa telefona, te da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i narednog planiranog atentata. Mediji su ranije o navodnim diverznim atentatima na Aleksandra Vučića detaljno izveštavali.

"Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto… Počinju da govore o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. Ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i u prvom pokušaju i u sledećem pokušaju“, rekao je Vučić na konferenciji za medije, a preneo N1.

Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu. Vučić je rekao da su tog dana, zbog velikog prostora na kojem se nalazio, bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje Srbija ima, ali da je on odbio da nosi pancir, prenosi portal N1.

"Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema Vulinu, pre nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: ‚Šta ti je, šta se ti treseš od straha‘“, ispričao je Vučić

Dalje je govorio predsendik Srbije, da njemu na pamet ne pada da se, svim planiranim atentima uprkos, krije od njegovog naroda, da će "dok je živ“ da ide u svoj narod, a pancir da nosi neće.

Država pobeđuje u borbi sa mafijom, rekao je Vučić, "glavu su joj dobrim delom isekli“, ali ima tu još problema, "raznih nervnih završetaka“.

M.N./N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu