Vesti

Atentat na Pinku: Ovaj divan švajcarski voz 2

U brzom švajcarskom vozu: Aleksandar Vučić

Foto: Screenshot

22. 1. 2022. / 22.02

Atentat na Pinku: Ovaj divan švajcarski voz

Dok je Srbija brujala o atentatu na predsednika, a stranački prvaci se utrkivali u pružanju podrške, Vučić se na TV Pink javio iz brzog voza kupljenog od Švajcaraca i pričao o čemu i inače priča. Izborna kampanja je zvanično počela

Piše: A. I
U obraćanju predsednika koga hoće da ubije međunarodna kriminalna grupa potpomognuta nekim stranim obaveštajnim službama najavljivanom sa neke specijalne lokacije, Aleksandar Vučić je u subotu uveče pričao o referendumu, napretku, autoputevima, brzim prugama, pšenici, mazutu, vojsci, naoružanju, vatrogasnim helikopterima, o tome da su završili Hram Svetog Save, podigli spomenik Stefanu Nemanji, da je on otvorio 250 pogona i fabrika, o Rio Tintu, ekologiji, mogućoj eskalaciji u Bosni i Hercegovini, Kosovu, regionu, svetu, platama od 1500 evra, fekalnoj kanalizaciji…

Uvod u intervju ekskluzivno za TV Pink je bio klasičan predizborni spot "najvažnije je jedinstvo u ljubavi prema Srbiji“. Voditeljka Dušica Spasić je bila odevena u kimono.

Razgovor je počeo o modernizaciji Srbije. "Ne postoji lepše mesto za razgovor od ovog divnog voza koji smo kupili od Švajcaraca“, rekao je Vučić i da će do Novog Sada ići brzinom od 200 km/h. Otišao je  do mašinovođe da se pozdravi.

O atentatu na njega skromno, kao nešto, što ne zanima narod koji ima svoje brige. Ne razume se on u te "policijske stvari“, ali Evropol jeste poslao podatke o oružju koje je trebalo da se dopremi u Srbiju i imena tih kriminalaca.

Rekao je da su oni razbijali narko kartele koji zato sada gube milijarde evra, a da ih potpomažu neki kojima je u interesu da destabilizuju Srbiju.

Pričao je o svojoj kandidaturi za predsednika i "Đilasovom kandidatu“ Ponošu, Rokfeleru i Savi Manojloviću…

Povod za ovaj dramatično najaljivan intervju bio je navodni plan da se ubije predsednik Srbije. O tome je bilo najmanje reči. Vučić je govorio o čemu i inače govori: velikim ekonomskim uspesima njega i SNS-a, lopovima, pljačkašima i ostaloj opoziciji.

Prethodna priča o atentatu je strahovito podigla vidjivost još jednog u nizu njegovih obraćanja "narodu“. Vučić je rekao da će izbori biti raspisana za 24 dana.

Na kraju je rekao da je priča o atentatu na njega postala kao ona priča o vuku i ovcama i da on nema dokaza za to.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu