Uspešan početak saradnje Lagune, knjižara Delfi i Mastercarda 2

Uspešan početak saradnje Lagune, knjižara Delfi i Mastercarda

Kompanija Mastercard i knjižare Delfi pokrenule su novu promotivnu kampanju za sve korisnike Mastercard i Maestro kartica u Srbiji koja za cilj ima prikupljanje sredstava za program obezbeđivanja obroka za školsku decu u Ruandi, a koja se odvija u sklopu globalnog partnerstva kompanije Mastercard sa Svetskim programom za hranu

 

Druženje sa herojem detinjstva – neprocenjivo!

U okviru ove kampanje, Mastercard i Laguna su organizovali druženje sa Ljubivojem Ršumovićem, jednim od naših najboljih dečjih stvaralaca, koje je održano u Delfi knjižari SKC. Tom prilikom, popularni Ršum je okupljenim mališanima čitao svoje priče i pesme, a kompanija Mastercard je obezbedila knjige koje je Ršum potpisivao i poklonio deci.

Ljubivoje Ršumović je rekao: "Nesreća je što u svetu postoji više gladnih nego sitih, više siromašnih nego bogatih, pa se mi pesnici pitamo kada će ta nesrazmera da se popravi, bar da se izjednači, da u ovom vremenu opšteg egalitarizma (podjednako ima loših i dobrih!) i to sredimo, ako već ne možemo nikako da postignemo da u svetu bude više pametnih nego glupih! Taj napor me pridružuje ovoj kampanji!"

U periodu od 1. do 30. septembra, za svaku kupovinu koju korisnici Mastercard i Maestro kartica obave u Delfi knjižarama širom Srbije, kao i u onlajn knjižari, bez obzira na iznos kupovine, kompanija Mastercard će donirati jedan školski obrok namenjen deci Ruande.

Svakim ulaganjem u svoje i obrazovanje vašeg deteta, koristeći Mastercard kartice, Mastercard će donirati po jedan školski obrok detetu u Ruandi. U mnogim zemljama u razvoju školski obroci su neretko jedini obroci adekvatne hranljive vrednosti koje tamošnja deca dobiju u toku dana.

Jedna transakcija, jedan školski obrok.

Iz istog broja

Lični stav

Dijagnoza jedne vladavine

Đorđe Vukadinović

Srpsko-hrvatski odnosi

Špijun koji se nagodio

Miloš Vasić

Lični asistenti za decu sa posebnim potrebama

Inkluzija na papiru, ali ne i u praksi

Sanja Šojić

Privatizacija Radio Valjeva

Radoica je malo dete

Dragan Todorović

Deca i državna politika

Volite se, ali nemojte baš mnogo da se množite

Jovana Gligorijević

Divlja gradnja – »Beograd na vodi«

Tajna Vučićeve kafane

Jelena Veljković, BIRN Srbija

Referendum u Republici Srpskoj

Biti ili ne biti Milorada Dodika

Tanja Topić

Prosveta – Roditeljsko ocenjivanje nastavnika

Gašenje požara kofom vode

Biljana Vasić

Evropske integracije i Srbija (6)

Ka finansijskoj stabilnosti

Katarina Stevanović

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu