Stevan Ristić predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija

Upravni odbor Asocijacije medija jednoglasno je izabrao direktora nedeljnika "Vreme" Stevana Ristića za predsednika Upravnog odbora u narednom četvorogodišnjem mandatu

 

Na istoj, konstitutivnoj sednici, za potpredsednike su izabrani predsednik Color press group Robert Čoban i predsednik kompanije Comtrade group Veselin Jevrosimović, navedeno je u saopštenju.

Stevan Ristić predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija 1

Na Skupštini Asocijacije medija u novi Upravni odbor izabrani su direktor Novinske agencije FoNet Zoran Sekulić, izvršna direktorka Novinske agencije Beta Zlata Kureš, osnivač dnevnog lista "Danas" Rade Radovanović, direktorka izdavačke kuće Magyar Szo Rozalija Ekres, glavna i odgovorna urednica nedeljnika "Novi magazin" Nadežda Gaće i glavna i odgovorna urednica magazina "Nova ekonomija" Biljana Stepanović.

Skupština je usvojila finansijski izveštaj za 2018. godinu, izveštaj o radu Upravnog odbora i Plan rada Asocijacije u 2019. godini. Članovi Skupštine razmatrali su aktuelne probleme medijske industrije i ukazali na nepovoljan politički ambijent za rad medija u javnom interesu, tešku finansijsku situaciju i nepotpunu i pogrešnu primenu medijske regulative.

Oni su izrazili i svoje nezadovoljstvo kontrolisanim i diskriminatornim medijskim tržištem i posebno su ukazali na neuspeh dijaloga medijske zajednice sa Vladom Srbije, koji je izgubio smisao usled odsustva političke volje vlasti.

Članovi Skupštine nezadovoljni su i zbog odluke Vlade da izmeni više ključnih odredbi u Nacrtu medijske strategije i to posle završene javne rasprave i bez znanja radne grupe koja je sačinila taj dokument.

Asocijacija medija neće podržati ni prihvatiti medijsku strategiju koja suštinski odudara od verzije koju je radna grupe predala Vladi i snažno će se protiviti reviziji celokupnog koncepta medijske reforme.

Posebno će se suprotstaviti svim normativnim i faktičkim nastojanjima da se relativizuje uloga Saveta za štampu, pa i da se dovede u pitanje njegov opstanak kao jedinog samoregulatornog tela u domenu štampanih, onlajn medija i novinskih agencija, navodi se u saopštenju.

Iz istog broja

Portret savremenika – Boris Džonson

Gospodin Teflon

Uroš Mitrović

Razglednica sa severa Kosova

Robin Hud sa Andrićevog venca

Tatjana Lazarević

Mini-hidroelektrane

Život u ritmu čuvanja reke

Milica Čubrilo

Intervju – Džeremi Mekbrajd, advokat i profesor

Izraz »neprijatelj naroda« nije prikladan u demokratiji

Radoslav Ćebić

Službe u službi

Balkanski špijun ponovo jaše

Davor Lukač

Odlazak Aleksandra Čepurina i Kajla Skota

Ambasadorska vremena

Slobodan Georgijev

Ub – Stanovi za izbeglice

Zalivanje božura

Dragan Todorović

Reagovanje

Etički, moralno i ljudski nedopustivo

Grupa lekara i naučnika

Istraživanje – Smrt Milovana Ivića

Misterija tela pored klupe

Lazar Čovs

Naprednjačka ekonomija

Šta se krije iza Behtela

Bogdan Petrović

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu