Oproštaj od Stojana Cerovića 25. mart 2005

Saučešća i zahvalnost

Saučešća i zahvalnost 1
Na komeorativnom skupu od Stojana Cerovića oprostili su se Zoran Jeličić, prvi glavni urednik Vremena, Nebojša Grujičić, urednik kulture "Vremena" i Dragoljub Žarković

Među stotinama poruka povodom smrti Stojana Cerovića stigli su i telegrami saučešća Svetozara Marovića, Vojislava Koštunice, Predraga Markovića, Vuka Draškovića, Mauricija Masarija… i desetine drugih javnih ličnosti, te veliki broj telegrama domaćih i međunarodnih institucija.

Porodica i redakcija "Vremena" posebno zahvaljuju Skupštini grada Beograda, Medija centru i gospodinu Petru Lađeviću, Stojanovom i redakcijskom prijatelju, na pomoći u danima tuge.

Mir Stojanovoj duši koja se uvek opredeljivala za veoma ekskluzivno pravo da koristi sopstveni razum.

Ivana Mladenović

Svih ovih godina Stojan mi je bio kućni prijatelj, a da toga nije ni bio svestan. Vikende smo gotovo redovno provodili zajedno – siti smo se toliko puta ispričali i izjadali jedno drugom.

Dragan Kalejski

Stojan je bio svjetski čovjek i svjetski novinar, ponosni Jugosloven u najširem smislu te riječi, u vrijeme kada su svi to prestajali da budu.

Miško Radević sa porodicom

Tajna moje obaveštenosti i kompetencije u političkim razgovorima sa prijateljima i u krugu porodice bila je da ne pratim, bar ne intenzivno, dnevnu štampu, i onda četvrtkom iščitam kolumnu Stojana Cerovića, on mi objasni ono najvažnije, precizno izabere highlights te nedelje i to je bilo dovoljno…

Tatjana Drapšin

Bez Stojana Cerovića neće biti barometra našeg vremena…

Zorica Jevremenović i Ranko Munitić

Moj šurak koji živi u Istanbulu na svom sajtu je komentar povodom smrti Stojana Cerovića naslovio: JEDAN GLAS RAZUMA MANJE…

Ja sam ga dopunio rečima: AKO JE TO GLAS STOJANA CEROVIĆA, ONDA JE TO ISUŠENI OKEAN!

Saučešća i zahvalnost 2
Boris Tadić, prijatelj Stojana Cerovića, govorio je pred kapelom Novog groblja u Beogradu. Poslednju stražu kraj odra držale su kolege koje su radile sa Stojanom od sonivanja "Vremena" Predrag Koraksicć, Aleksandar Ćirić, Miloš Vasić, Milan Milošević, Nenad Lj. Stefanović i Dragoljub Žarković

Miodrag Miško Petrović

Sjećam se, dok sam radio u "Vremenu", Stojan i još dvojica kolega bili su legende, a mi ostali bili smo novinari. Divio sam se Stojanu kako – nekom ciničnom ali plemenitom intuicijom – munjevito pronikne u bit stvari. Ja, jadan, potrošim tri kartice teksta da kažem ono što je on u tri retka.

Mirko Vid Mlakar

Stojan Cerović je bio Srbin kakvi će Srbi tek biti, ako ih bude.

Miloš Živković

Saučešća i zahvalnost 3
Stojan Cerović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, a oproštajno slovo izgovorio je Milan Milošević

Tata, znaš da je umro Stojan Cerović, uzbuđeno me pitao sin. Znam. Srećan sam što mi sin novinarstvo zna po Stojanu Ceroviću. Meni ostaje čast što sam ga poznavao. Njemu tinejdžeru nada da će doživeti dane za koje se Stojan umom, srcem i perom borio.

Laslo Tot, novinar i sin

Smrt Stojana Cerovića, kao i Zorana Đinđića, na neki surov način uverava nas kako ljudi koji su se zalagali za moralnu, političku i duhovnu obnovu ljudskog bića i borili se za njegovu individualizovanu odgovornost nisu miljenici sudbine u Srbiji. Ne samo da su bili manjina u životu već je sva prilika da će to biti i na onom svetu.

Bojana StojanovićPantović

Nisam se gotovo ni u čemu slagao sa Stojanom, ali sam cenio gotovo sve što je radio. Deo tuge pada i na mene.

Aleksandar Tijanić

Saučešća i zahvalnost 4

Telegram saučešća Vojislava Koštunice, predsednika Vlade

Iz istog broja

Mediji i zdravstvo

Slučaj neželjenog toka

Tamara Skrozza

Intervju - Nebojša Jojić, istraživač

Sagledavanje virusa ili kako ubiti sidu

Aleksandar Ćirić

Privatne penzije

Tri stuba za starost

Slobodan Georgijev

Tržište automobila

S-Lizing, prvi dobitnik

M. V

Policijsko nasilje

Zasluge za minuli rad

Jovan Dulović

Skandali - "Slučaj" Milana Obradovića

Koga je video Limar

Miloš Vasić

Intervju - Dragan Šutanovac

U debelom mraku

Dejan Anastasijević

Kosovo

Mali teški koraci

Milan Milošević

Približavanje evropskoj uniji

Zeleno svetlo iz Brisela

Svetlana Vasović-Mekina

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu