Poslovne vesti

Raiffeisen banka: Tri međunarodna priznanja u oblasti digitalnog bankarstva 2

Foto: Raiffeisen banka

Raiffeisen banka: Tri međunarodna priznanja u oblasti digitalnog bankarstva

Renomirani svetski finansijski magazin “Global Finance” proglasio je Raiffeisen banku najboljom digitalnom bankom u segmentu poslovanja sa stanovništvom u 2023. godini u Srbiji (The Best Digital Consumer Bank in Serbia for 2023). Ovo je četvrto priznanje za najbolju banku na polju digitalizacije u našoj zemlji

Raiffeisen banka je ove godine po prvi put nagrađena i dvema titulama u potkategorijama izbora za najbolju digitalnu banku u Srbiji, i to za najbolji dizajn korisničkog iskustva u Srbiji (The Best Consumer User Experience (UX) Design in Serbia) i najbolju mobilnu aplikaciju za segment stanovništva u Srbiji (The Best Consumer Mobile Banking App in Serbia).

Raiffeisen banka: Tri međunarodna priznanja u oblasti digitalnog bankarstva 3

“Po četvrti put od 2018. proglašeni smo najboljom digitalnom bankom u segmentu poslovanja sa stanovništvom, što potvrđuje da smo blagovremeno započeli važan proces digitalizacije usluge, ali i da smo to uradili veoma uspešno, prateći najsavremenije svetske standarde”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke. “Posebno smo ponosni na dva dodatna priznanja – najbolji dizajn korisničkog iskustva i najbolja aplikacija za mobilno bankarstvo. To su oblasti u koje ulažemo najviše resursa i ekspertize, te su ove nagrade i dodatni podsticaj da nastavimo u smeru unapređenja i inovacija. Broj klijenata koji koriste digitalne usluge konstantno raste, baš kao i njihovi zahtevi. Obezbeđujući im vrhunsko korisničko iskustvo, potvrđujemo da pratimo njihove potrebe i odgovaramo na njih na najbolji mogući način. Drago nam je da je to prepoznato i od strane vodećih stručnjaka, ali potvrđeno i istraživanjima zadovoljstva korisnika koji pokazuju da su digitalni servisi Raiffeisen banke najinovativniji na domaćem tržištu”, naglasio je on.

Stručni žiri koji su činili vodeći eksperti iz kompanije “Infosys”, globalnog lidera u oblasti konsaltinga i tehnologija, kao i urednici u magazinu “Global Finance”, prilikom odlučivanja o najboljim bankama vodio se sledećim osnovnim kriterijumima: kvalitet strategije za privlačenje i pružanje usluge digitalnim korisnicima, uspešnost u edukaciji klijenata da koriste digitalnu ponudu, rast broja klijenata koji koriste digitalne servise, kvalitet i obim ponude digitalnih proizvoda i usluga, merljive benefite stečene kroz digitalne inicijative, kao i dizajn i funkcionalnost veb sajta i mobilnih aplikacija. Prilikom izbora pobednika u potkategorijama, članovi stručnog žirija su u obzir uzeli jačinu, kvalitet i uspešnost konkretnih digitalnih proizvoda i usluga za koje su dodeljena priznanja.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Iz istog broja

Lični stav

Integrativna medijacija

Milan Krilović

Beogradski metro

Ima li razloga za nadu

Branislav Grković

Lični stav

Odgovornost je individualna

Nikola Kovačević

Srpska i kosovska vojska

Samo se vi naoružavajte

Davor Lukač

Na licu mesta: Sever Kosova

Neka i komšiji crkne kravica

Sanja Sovrlić

Režim protiv naroda

Svi botovi Predraga Koluvije

Jelena Zorić

Medijske reforme

Dva paralelna procesa i novi-stari trikovi

Nedim Sejdinović

Energetska budućnost Srbije

Politika poskupljenja i odloženih reformi

Slobodan Georgijev

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu