Delta Holding

Predstavljen deveti izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju 2

VAŽNOST KONTINUIRANOG UČENJA: Predstavljanje izveštaja za 2017.

foto: delta holding

Predstavljen deveti izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju

Tačnost podataka sadržanih u izveštaju, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG

 

Za ostvarene rezultate u oblasti održivosti i društvene odgovornosti u 2017. godini, Delta Holding osvojio je pet značajnih nagrada. Među njima je Glavna Virtus nagrada za doprinos razvoju filantropije na nacionalnom nivou, kao i dve nagrade Srpske asocijacije menadžera, za Društveno odgovornu kompaniju godine i Najbolji program za razvoj talenata.

"Svakodnevno promovišemo važnost kontinuiranog učenja i prenošenja znanja onima kojima su potrebna za razvoj karijere ili započinjanje sopstvenog biznisa. U toku 2017. godine imali smo 40.500 sati obuke, a zaposlili smo i 58 mladih u okviru projekta ‘Mladi lideri’ kojima smo dali šansu da uče i rade u svojoj zemlji", rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Kroz brojne aktivnosti na polju energetske efikasnosti, u pojedinim delovima sistema smanjena je potrošnja energije za 30 do 40 odsto na mesečnom nivou u poređenju sa prethodnom godinom. Reciklažom papira i kartona sačuvano je više od 20.600 stabala. U kompaniji se od osnivanja rodna ravnopravnost ne dovodi u pitanje, a kao dodatna podrška materinstvu uvedeno je klizno radno vreme za majke dece predškolskog uzrasta.

Delta Fondacija obeležila je 10 godina postojanja i tim povodom poklonila Gradu Beogradu skulpturu OdandeDovde poznatih vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića. Tokom deset godina, Delta Fondacija organizovala je 3485 humanitarnih akcija i pomogla skoro 700.000 stanovnika Srbije. U društvenu zajednicu ukupno je uložila 37 miliona evra.

Nakon predstavljanja informacija iz CSR Izveštaja za 2017. godinu usledio je panel na temu "Inovacije u funkciji održivog poslovanja" koji je vodila Radojka Nikolić, urednica magazina "Biznis" i "Ekonometar". Učesnici panela Zoran Uzelac, direktor stočarstva Delta Agrara, Zoran Đogić, menadžer voćarstva Delta Agrara, Milan Puzović, menadžer za energetsku efikasnost Delta Holdinga, Žužana Šandor, direktor Delta Paka, i Aleksandar Plemić, Mladi lider, govorili su o važnosti primene inovacija koje dovode do uštede resursa, energije i zaštite životne sredine, kao i o značaju uvažavanja i prihvatanja ideja mladih kadrova.

Iz istog broja

Banjaluka – Pravda za Davida

Političke spletke nad grobom dečaka

Tanja Topić

Intervju – Nadežda Milenković

Svi pojavni oblici predsednice Vlade

Jovana Gligorijević

Mediji i deca-žrtve nasilja

Kodeks, kako to gordo zvuči

Jelena Jorgačević

Intervju – Miloš Ković

Dvostruko prokletstvo kneza Pavla

Filip Švarm

Povodom knjige »J’accuse« Tatjane Tagirov

Savjest će nam biti nesanica

 

Bela Crkva – Proslava Dana ustanka

Ministar sa zadnjeg sedišta

Dragan Todorović

Intervju – Vesna Teršelič, Documenta

Jasenovac, Vukovar i revizionizam u Srbiji i Hrvatskoj

Ivana Milanović Hrašovec

Vojska, politika i mediji

Ko je rekao S-300

Davor Lukač

Globalna konfuzija

Tramp, Putin i geopolitika u kešu

Milan Milošević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu