Lider bezbedne štednje – Komercijalna banka AD Beograd

Pouzdan partner svake porodice

Komercijalna banka povodom Svetskog dana štednje omogućava otvaranje i vođenje štednih partija bez naknade. Klijenti sami mogu da kreiraju uslove pod kojima će štedeti

 

Poslovne banke svake godine obeležavaju 31. oktobar kao Svetski dan štednje, i tim povodom daju i starim i novim klijentima brojne pogodnosti. Komercijalna banka AD Beograd će i ove godine taj dan tradicionalno obeležiti brojnim akcijama, među kojima su i novčane donacije za porodilišta i novorođenčad širom Srbije.

Pouzdan partner svake porodice 1
Živojin Savić, izvršni direktor za Sektor poslova sa stanovništvom

VIŠE OD MILION PARTIJA: Poziciju lidera po visini devizne štednje Komercijalna banka ima još od 2004. godine. Čak i u konkurenciji preko 30 banaka na srpskom tržištu, ovu poziciju čvrsto drži i danas. Broj štednih partija dinarske i devizne štednje u Komercijalnoj banci premašio je milion. Devizna štednja se u ovoj godini kontinuirano povećavala. Prema podacima NBS-a, Komercijalna banka je zabeležila najveći rast devizne štednje u srpskom bankarskom sistemu od decembra prošle godine do danas. U prvih devet meseci ove godine devizna štednja rasla je prosečno mesečno oko 12 miliona evra. To je rast od oko 113 miliona evra! "Sigurna štednja i stimulativne kamate obezbedili su Komercijalnoj banci mesto lidera bezbedne i bezbrižne štednje. Najveći štedni ulozi građana, uz najbrži rast i u 2009, potvrđuju da čuvamo nešto više od novca klijenata", kaže Živojin Savić, izvršni direktor za Sektor poslova sa stanovništvom.

Nagrade za školarce

Kada je Narodna banka Srbije pokrenula akciju pod nazivom "Školska štednja", Komercijalna banka je prva poslovna banka koja je podržala i ponudila deci školskog uzrasta odlične uslove za štednju u dinarima. Tako će najvredniji i najverniji školarci koji svoje uloge za vreme školske godine ne podižu sa štednog računa, osim redovne kamatne stope dobiti i 20 odsto bonusa na ostvarenu kamatu.

Komercijalna banka građanima omogućava da štede u dinarima i u devizama, a da pri tom odaberu željeni štedni proizvod po veoma stimulativnim kamatama. Povodom Svetskog dana štednje, otvaranje i vođenje štednih partija je bez naknade.

Više informacija o uslovima štednje i o tome kako da postanu naše štediše građani mogu da dobiju u 270 ekspozitura Komercijalne banke, gde mogu i da otvore štednu knjižicu na ime fizičkog, maloletnog ili lica pod starateljstvom, uplatom gotovine na šalteru ili prenosom sredstava sa drugog računa. Detaljne informacije zainteresovani mogu da dobiju i pozivom Kontakt centra na broj: 0700 800 900 ili 011 20 18 600, mejlom kontakt.centar@kombank.com ili na adresi: www.kombank.com

Komercijalna banka nudi i najpovoljnije uslove za dinarsku štednju sa stimulativnim kamatama do 16 odsto. Štednu knjižicu možete da otvorite u bilo kojoj ekspozituri Banke. Štednju započinjete uplatom gotovine na šalteru banke ili prenosom sredstava s nekog drugog računa, bilo da je otvoren u Komercijalnoj banci ili u nekoj drugoj. Štednja putem dinarskog trajnog štednog naloga omogućava klijentima da iz mesečnog priliva po tekućem računu, a bez odlaska u banku, formiraju dinarski štedni ulog po svojoj meri. Prednost je u tome što sami možete da kreirate sopstvene uslove štednje, u iznosu i vremenskom intervalu u kome želite da se povećava vaš štedni ulog. U Banci će se pobrinuti da se vaš plan štednje ostvari baš onako kako ste želeli. Dinarski ulozi mogu biti po viđenju ili oročeni, i to na jedan, dva, tri, šest, 12, 24 i 36 meseci.

LOJALNOST KLIJENATA: Rezultati istraživanja pokazuju da najveći broj fizičkih lica, klijenata Komercijalne banke, iskazuje izuzetan stepen lojalnosti prema ovoj banci, čak natprosečno visok, posmatrano u odnosu na ukupno bankarsko tržište u zemlji.

Tradicionalni pokloni

Svim bebama rođenim u Srbiji 31. oktobra, na Svetski dan štednje, Komercijalna banka i ove godine poklanja štednu knjižicu "Cvrčak štednje", sa depozitom u dinarskoj protivvrednosti od 50 evra. Predstavnici Banke posetiće tog dana porodilišta u 24 grada i lično uručiti štedne knjižice i prigodne poklone majkama. Povodom Svetskog dana štednje Banka će donirati i sredstva Ginekološkoj klinici u Beogradu.

Prijem uloga na "Cvrčak štednju" odnosi se na period od 12, 24 i 36 meseci i do punoletstva. Broj računa "Cvrčak štednje" je oko 6500, a u cilju povećanja broja štediša Banka kontinuirano sprovodi marketinške aktivnosti, uključujući i akcije sponzorisanja događaja namenjenih najmlađima.

Kada je reč o štednji u našoj zemlji, dešavanja na tržištu novca u ne tako davnoj istoriji učinila su da svi još prvo pomisle na deviznu štednju. Iako ova vrsta štednje u Komercijalnoj banci čini preko 98 odsto ukupne štednje građana, ta slika se polako menja. U Banci kažu da, bilo da je u pitanju dinarska ili devizna štednja, štedni ulozi rastu sigurno i brzo. Zahvaljujući transparentnosti u obračunu kamata, svi klijenti su u mogućnosti da brzo i jednostavno izvedu računicu o tome koliko su na dobitku.

"O jačanju poverenja u bankarski sektor govori i podatak o vodećoj poziciji štednje oročene na period od godinu dana, koja je sada zastupljena sa 30 odsto u ukupnoj deviznoj štednji građana. Ulozi po viđenju dostigli su 22 odsto, dok učešće štednje oročene na period preko godinu dana iznosi preko 15 odsto. Vraćanje poverenja u bankarski sektor, kao i mogućnost stepenastog razročenja za rokove 12, 24 i 36 meseci, rezultiralo je poboljšanjem strukture ročnosti devizne štednje građana u Komercijalnoj banci", navodi Živojin Savić.

Iz istog broja

Od čega žive gradonačelnici

Neto 100 hiljada

Đorđe Padejski

Knjige

Hronika naslućene smrti

Miloš Vasić

Milorad Dodik – Bosna prebivalište, Srbija domovina

Dragi gost u Beogradu

Vera Didanović

Gde služe kazne Srbi osuđeni u Hagu

Zatvorski dan u tuđini

Jovan Milević

Reagovanje – "Prodavanje bolesti", Vreme 980

Dobra nauka ili dobar biznis

Vladimir Tasić

Ratni zločini

Proces i prazna stolica

Dejan Anastasijević

Oslobađanje Biljane Plavšić

Apsolutni prijatelji

Tamara Skrozza

Vreme štednje

Još neke ponude banaka

 

Intervju – Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova
za vanredne situacije

Civilna, a ne vojna priča

Zoran Majdin

Zdravstvo i kriminal

Moral na skupom čiviluku

Jasmina Lazić

Intervju – Radovan Jelašić

Katastrofičari u mišjoj rupi

Ana Radić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu