Ličnost godine

Olja Bećković

 
Olja Bećković 1

Olja Bećković, autorka emisije "Utisak nedelje", izabrana je za ličnost godine većinom glasova članova uredništva nedeljnika "Vreme". Kriterijum za nagradu je, kao i ranijih godina, doprinos unapređenju društvenih institucija u javnom interesu.

Urednički kolegijum nedeljnika "Vreme" smatra da je Olja Bećković, kao autorka "Utiska nedelje", odigrala ključnu ulogu u odbrani slobode javnog govora, novinarske profesionalnosti i ljudske pristojnosti. U godini koju su, između ostalog, obeležili raznovrsni pritisci na medije, Olja Bećković je dosledno insistirala da dobije odgovore na pitanja koja su u javnom interesu. Takav pristup novinarskom poslu skupo ju je koštao – posle 23 godine emitovanja "Utisak nedelje" je uklonjen sa programa. Bez obzira na to, Olja Bećković i njena emisija ostaju neizbrisiv deo srpske medijske scene i svedočanstvo principijelnosti i čestitosti u vreme opšte krize društvenih vrednosti.

Opširan intervju sa Oljom Bećković biće objavljen u sledećem broju "Vremena".

Ovo je četrnaesti put da redakcija "Vremena" dodeljuje priznanje za ličnost godine. Prethodnih godina dobili su ga: Božidar Đelić (2001), Mlađan Dinkić (2002), Ljiljana Raičević (2003), Rasim Ljajić (2004), Vladimir Vukčević (2005), Zdravko Ponoš (2006), Sonja Liht (2007), Vigor Majić (2008), Milica Delević (2009), Dragan Đilas (2010), Ivan Tasovac (2011), episkop lipljanski Jovan Ćulibrk (2012) i Branko Kukić (2013).

Iz istog broja

Intervju – Dušan Petričić

Dobri duh s brkovima

Dragoljub Žarković

Politički i genocid turizam

Safari, plaža i slatka jeza zločina

Zoran Ćirjaković

Da li je počeo treći svetski rat?

Godina opasnog življenja

Momir Turudić

Intervju – Aleksandar – Saša Đorđević

Nikome ne priznajem da je bolji dok to ne pokaže na terenu

Slobodan Georgijev

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu