Željka Ćirić Jakovljević, menadžerka korporativnih komunikacija Eurobank

Odgovornost društva – odgovornost grupe pojedinaca 1

TIM EUROBANKE: Aleksandra Džaferović, Milena Stupar, Željka Ćirić

foto: eurobank

5. 2. 2014. / 15.14

Odgovornost društva – odgovornost grupe pojedinaca

Piše:  

Zašto ovakav naslov? Zato što sve više zaboravljamo činjenicu da je društvo skup pojedinaca, a odluka pojedinca da učini promenu – posledična odluka društva. Evropska praksa na koju se sve više ugledamo ne podrazumeva poslovanje bez prefiksa "odgovorno". Svedoci smo činjenice da je odgovorno poslovanje postalo epitet savremenog društva, spona između profita i svrhe koju je potrebno konstantno graditi i unapređivati, ali i nagraditi. U Srbiji se već dugi niz godina dodeljuje priznanje odgovornim kompanijama – Virtus nagrada za doprinos lokalnoj zajednici. Ovogodišnji dobitnik je naš projekat "Veliko srce", koji je pokrenula Eurobank u partnerstvu sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac".

Eurobank je prepoznata u Srbiji kao jedna od institucija koje su dale najveći doprinos za podršku lokalnoj zajednici. "Veliko srce" nastalo je tako što smo odlučili da iskoristimo bankarski proizvod, kreditnu karticu, kao sponu za realizaciju društveno korisnog cilja – u ovom slučaju obnovu igrališta u državnim vrtićima širom Srbije. U procesu realizacije projekta "Eurobank Parkovi", i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom, primetili smo da je mnogim igralištima potrebno održavanje ili popravljanje, a lansiranjem donatorske kartice želeli smo da popravimo stanje u kom se nalaze i ponudimo deci Srbije bolje i sigurnije mesto za igru

Kroz projekat "Veliko srce" trudimo se da učinimo korak napred za društvo u kojem poslujemo. Velika je čast biti dobitnik ovog priznanja po četvrti put, a činjenica da smo projektom "Veliko srce" za četiri godine obradovali 8000 mališana u 20 vrtića širom Srbije, i da za taj period imamo više od 22.000 klijenata koji koriste ovu karticu, ovu nagradu čini još vrednijom. Strateško opredeljenje Eurobank je investiranje u korporativnu filantropiju, a zajedno sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac" uspeli smo da pokrenemo i održimo projekat koji u najboljoj meri oslikava naše težnje. Ova nagrada predstavlja priznanje dugoročnom ulaganju Eurobank u unapređenje lokalne zajednice.

Sa velikim zadovoljstvom ističem da smo zajedno sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac" uspeli da kreiramo projekat ovih razmera i da istrajemo u njegovom razvoju. Pored rekonstrukcije igrališta, u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna vrtićima smo omogućili i otvaranje biblioteka, te donirali preko 4500 knjiga. Mališani sada mogu da pozajmljuju knjige od najranijeg doba i da se tako kvalitetno edukuju, ali i da razvijaju naviku odlaska u biblioteke, što će se, nadamo se, nastaviti i kada odrastu. U ovoj akciji mislili smo na svu našu decu, pa smo s tim u vezi obezbedili i posebne sprave za igru i za decu sa invaliditetom, kako bismo podržali njihov razvoj i uključivanje u društvenu zajednicu, ali se i pobrinuli da ne ostanu uskraćeni za bilo koji deo detinjstva. Učestvujemo u građenju bolje sredine za svu našu decu, stimulativne i bezbedne, sredine koja će razvijati njihove fizičke i literarne potencijale.

Uverena sam da pojedinačna promena pokreće lavinu dobrih praksi koje rezultiraju napretkom društva u celini. Merilo uspeha jesu dela koja ostaju za nama, odgovornost pri njihovom činjenju neizostavan je merni instrument, dobra volja i odluka za promenu – dve strane medaljona koje uspeh čuvaju i grade.

Iz istog broja

Okrugli sto u organizaciji nedeljnika "Vreme" i misije OEBS u Srbiji

Anatomija Srpskog pravosuđa

Tatjana Tagirov

Ko nas voza

Bus plus na kružnom toku

Slobodan Georgijev

Intervju – Borislav Stefanović, DS

Niko više ne može da nam nanese štetu

Ivana Milanović Hrašovec

Rascep u DS-u

Kako je produciran Tadićev drugi film

Zora Drčelić

Razgovori o parama

Čekajući šeikove milijarde

Dimitrije Boarov

Intervju – Vesna Pešić

Nema više belih listića

Tamara Skrozza

Vanredni izbori 2014.

Olako obećana brzina – opet

Milan Milošević i Dokumentacioni centar "Vremena"

Intervju – Saša Radulović, bivši ministar privrede

Privremena pobeda parazita

Radmilo Marković

Svi brojevi na jednom mestu!>

Pogledajte arhivu