Više mesta za nove avanture

Novi MINI Countryman 1

1. 3. 2017. / 19.08

Novi MINI Countryman

MINI Srbija premijerno je predstavio novi model Countryman na promociji u okviru MINI salona u Radničkoj ulici u Beogradu

Piše:  

Model Countryman zauzima jedinstveno mesto među konkurencijom zahvaljujući veoma prepoznatljivom dizajnu, aerodinamički optimalno oblikovanoj karoseriji i izvanrednoj lakoći vožnje.

Izgled automobila potpuno je redizajniran tako da su primetna brojna poboljšanja u pogledu prostora, funkcionalnosti, sportskih i premijum karakteristika. U čitavoj istoriji MINI brenda dugoj 57 godina, novi Countryman sa svojim snažnim proporcijama predstavlja najveći model dosad. Čak 20 cm je duži i približno tri cm širi od prethodnika, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 7,5 cm, što je dovelo do povećanja prostora za pet sedišta standardne veličine kao i povećanja prtljažnog prostora na 450/1390 l zapremine.

"Novi MINI Countryman je porastao, ali je zadržao tipične MINI proporcije", izjavio je Julius Schleppkotten, direktor MINI Countryman projekta.

Jedinstveni dodatak je Picnic Bench, tzv. piknik klupa, koja se sklapa unutar prtljažnika i ima mesta za dvoje. Kao dodatna mogućnost nudi se Komforni pristup vozilu, koji omogućava otvaranje i zatvaranje prtljažnika bez korišćenja ključa. Novi Countryman prvi je MINI model koji opciono nudi centralnu instrument tablu sa ekranom osetljivim na dodir, elektropodesiva sedišta vozača i suvozača, kao i MINI Country Timer funkciju za zabavnu vožnju po zahtevnom terenu.

Sa novim modelom stiže i potpuno nova tehnologiju agregata.

Modeli Cooper SD i Cooper SD ALL4 dolaze sa 2.0l agregatom od 190 KS i imaju osmostepeni automatski menjač kao standard, a svi modeli opciono mogu imati pogon na svim točkovima ALL4 .

U početku, Countryman će biti dostupan u četiri varijante – dva benzinska (1.5 sa 136 KS i 2.0 sa 192 KS) i dva dizel agregata (2.0 150 KS i 2.0 190 KS) poslednje generacije, svaki sa MINI TwinPower Turbo tehnologijom i kombinovanom potrošnjom goriva od 4,4 – 7,0 l/100km, uz kombinovanu emisiju CO² gasova od 49 do 159 g/km.

Model MINI Cooper S E Countryman All4 prvi je model u gami MINI brenda koji će od marta ove godine biti dostupan sa hibridnim pogonom, kao predstavnik nove generacije motora i transmisije. Kombinuje benzinski motor od 136 KS i elektromotor. Kombinovana snaga sistema je čak 224 KS i sa ovom pogonskom grupom Countryman od 0 do 100 stiže za 6,8 sekundi. Novi MINI Cooper SE može preći do 40 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Osnovna cena novog MINI Countryman Cooper modela, koji polako osvaja segment kompaktnih premijum automobila, kreće od 25.990 evra, dok je za promotivni period do kraja marta obezbeđena cena od 24.990 evra.

Više informacija o novom modelu potražite na sajtu www.mini.rs.

Iz istog broja

Kultura sećanja

Pobednici i poraženi

Ivan Ivanji

Izbori 2017.

Kako posle njega

Jovana Gligorijević

Intervju – Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE

Rejting, pritisci i obesmišljavanje izbora

Ivana Milanović Hrašovec

Javno-privatno partnerstvo u obrazovanju

Po meri poslodavca

Zoran Majdin

Topola – Otmeno ispijanje vina

Noć je tamna, a ja zakasnio…

Dragan Todorović

Kragujevac – Nesreća u Tehničko-remontnom zavodu

Dan kad se obistinio veliki strah

J. Gligorijević

Pravosuđe

U raljama sistema

Tatjana Tagirov

Intervju – Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Savamala, krupan korak unazad

Mirko Rudić

Svi brojevi na jednom mestu!>

Pogledajte arhivu