Skupština Srbije

Mirsoslav Aleksić: Štite Veselinovića i Radoičića kao što su štitili Belivuka 2

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mirsoslav Aleksić: Štite Veselinovića i Radoičića kao što su štitili Belivuka

Poslanici SNS-a sa istim žarom brane Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji su na „crnoj listi američkih sankcija i osumnjičeni za ozbiljan kriminal“, kao što su pre nekoliko godina branili Veljka Belivuka

Spominjanje imena "kontroverznih biznismena“ sa Kosova Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića deluje na poslanike Srpske napredne stranke razdražujuće kao crveni plašt na bika. Njihov minuli rad i veze sa Aleksandrom Vučićem su očigledno toliko škakljivi, da je odbranu njihovog lika i dela u Skupštini  preuzeo lično Aleksandar Martinović, bivši šef poslaničke grupe SNS-a koji je avanzovao u ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da su poslanici SNS-a u Skupštini tokom rasprave o rebalansu budžeta sa istim žarom branili Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji su na "crnoj listi američkih sankcija i osumnjičeni za ozbiljan kriminal“, kao što su pre nekoliko godina branili Veljka Belivuka.

"Kažu da su Veselinović i Radoičić Srbi sa Kosova i Metohije, pa se zato valjda bore za nacionalne interese i nisu kriminalci. Veselinović živi u Novom Sadu i u Beogradu, a kriminal nema veze sa mestom prebivališta. Ako se bavite kriminalom, onda ste kriminalac“, rekao je Aleksić za TV N1.

Veselinović i Radoičić "i te kako imaju veze sa SNS-om“, rekao je Aleksić i ocenio da nisu ni prvi ni poslednji koji su poslužili režimu, a potom "pušteni niz vodu“.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je naveo da su činjenice na koje je ukazao poslanik te stranke Borislav Novaković o dodeljivanju poslova koji se plaćaju iz budžeta Srbije firmama Veselinovića i Radoičića izazvale "histeriju poslanika SNS-a“.

"Vlast najviše boli suočavanje sa istinom i kada ih suočite sa argumentima i ne mogu da odgovore, oni krenu sa lažima i uvredama“, rekao je Aleksić.

Rekao je i da se skupštinska sala, dok govore poslanici Narodne stranke, pretvara u arenu u kojoj poslanici većine neprekidno galame, psuju i vređaju.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu