Naše finale

Južni tok rukometa 1

Predsednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski i predsednik RK Vojvodina Milan Đukić na potpisivanju ugovora u Gradskoj kući u Novom Sadu, februar 2014.

Južni tok rukometa

Kruna sezone u SEHA Gazprom South Stream Ligi, finalni turnir u Novom Sadu, održaće se od 11. do 13. aprila. Biće to prilika da se promoviše rukomet u najpozitivnijem svetlu i pokaže ozbiljnost projekta regionalne lige

Piše: R. V

Posle Zagreba i Skoplja, treći po redu FINAL 4 biće održan u "srpskoj Atini", u velikoj dvorani SPENS-a.

O Seha Gazprom South Stream Final 4 vikendu razgovaramo sa predsednikom RK Vojvodina Milanom Đukićem:

"VREME": Da li je sve spremno za organizaciju SEHA GAZPROM South Stream Final 4 turnira?

MILAN ĐUKIĆ: Grad Novi Sad i RK Vojvodina koji su zvanični domaćini turnira, u saradnji sa kancelarijom SEHA lige iz Zagreba, otpočeli su pripreme odmah nakon potpisivanja ugovora u februaru. Moram da priznam da se radi o složenom i zahtevnom poslu, ali i da izrazim očekivanje da će ceo F4 SEHA GAZPROM SOUTH STREAM LIGE proteći na vrhunskom nivou. To znači da je projektovani nivo onaj koji je bio na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Da se pored utakmica F4 SEHA LIGE u subotu igraju i prijateljska utakmica juniorskih reprezentacija Srbije i Hrvatske, kao i prvo kolo plej-ofa Super lige Srbije između RK Vojvodina i RK Partizan. Ako se tome pridoda da se između utakmice za treće mesto i finala sprema koncert Dejana Petrovića i Big Banda, onda verujem da stvarate sliku koliko je to obiman i složen projekat. Ne žalimo se, kao dobri domaćini trudimo se da uradimo i više nego što se od nas očekuje ili zahteva. Novi Sad je grad kulture, i slika, i utisci iz Novog Sada i Srbije koji budu otišli u Evropu moraju biti najbolji. Na nama je da to učinimo i opravdamo poverenje domaćinstva F4.

Velika dvorana SPENSa je veliki izazov. Kakvu reakciju očekujete od rukometne "populacije"?

Daću odgovor i na pitanje koje niste postavili. Verujem da me pitate kako planiramo da popunimo SPENS kada je na utakmicama RK Vojvodina u proseku 800 gledalaca? Tu imamo dva problema, a prvi je da je RK Vojvodina svesno odlučio da igra u Hali na periferiji grada Novog Sada iz razloga boljih uslova smeštaja i rada. Druga činjenica je da je novosadska publika prosto probirljiva. Kada je nešto izuzetno značajno, traži se karta više, a kada nije, dvorane su poluprazne na raznim sportovima. To je i prednost i mana velikog grada. Mnoštvo sportova, mnoštvo klubova, mnoštvo ponuda utakmica, ponekad i u isto vreme. Dakle, kao prvo, očekujemo dolazak oko 800–1000 ljubitelja rukometa van Novog Sada. Kvalitetnu saradnju koju imamo sa RSS, RSV i RSNS usmerili smo na to da animiramo klubove i škole rukometa kako bi na najbolji način svi zainteresovani za F4 bili u situaciji da vide "nabolji rukomet u regionu". Dalje marketinška kampanja ne samo u Novom Sadu, već i u celoj Srbiji, ali i regionu je usmerena na to da ovaj događaj predstavi kao pravi spektakl, što on i treba da bude. Jasno je da igrači žele rukomet i trofej, ali publiku zanima da to bude spektakl sa svim elementima spektakla. Imaće spektakl.

South Stream se "pojavio" ispred SPENSa?

Cevi Južnog toka su postavljene ispred SPENS-a. To je deo marketinške kampanje, osmišljene unapred. Originalne cevi kojima će se graditi gasovod Južni tok dopremljene su za ovu priliku ispred SPENS-a, sa gradilišta "Plato Šajkaš". To jeste eksces. I mi smo ga tako i projektovali. To je instalacija koju retko možete videti u centru grada ili na platou ispred sportske dvorane. Radi se o cevima prečnika 148 cm koje su teške 7 tona i dugačke 12 metara. Napravili smo pravo mesto za fotografiju i uspomenu na Final 4 u Novom Sadu, za svakoga ko dolazi u Novi Sad

Kakvu projekciju imate o broju navijača i kakav je program pripremljen za one koji će učestvovati u ovom spektaklu?

Projekciju imamo, ali meni su bitniji cilj i ideja. Znate, reč je o javnom događaju, sportskom, gde mnoštvo parametara utiče na broj ljudi u hali. Od reklame i marketinga do vremenskih prilika tog vikenda. O svemu tome razmišljamo. Cilj i ideja je da ta tri dana SPENS bude pun. Da li ćemo i kako to ostvariti, to su pitanja sa kojima se bavimo od februara bavićemo se i tri dana dok traje F4. Petak i nedelja su dani rezervisani za Seha Final 4 a u subotu će biti odigrana prijateljska utakmica juniorskih reprezentacija Srbije i Hrvatske i prvo kolo lige za prvaka Srbije. Dakle, bitka za trofej državnog prvaka Srbije počinje utakmicom RK Vojvodina i RK Partizan u subotu 12. aprila. Igranje SEHA lige donelo nam je niz prednosti. Naše ambicije su poznate. Svi nas pitaju da li ćemo odbraniti titulu prvaka, a moj odgovor je da ništa ne branimo. Napadamo je i nadam se da ćemo je osvojiti, jer se titula osvaja, a ne brani. Na kraju želim da pozovem sve ljubitelje rukometa u Novi Sad 11, 12. i 13. aprila, jer iskreno očekujemo pravi spektakl.

Program SEHA Gazprom South Stream Final 4

Srbija, Novi Sad, SPENS:

Petak 11. 4. 2014.

Polufinale 1: RK CO Zagreb – RK Vardar, u 18:00 h

Polufinale 2: RK Meshkov Brest – RK Tatran Prešov, u 20:30 h

Subota 12. 4. 2014.

Revijalna utakmica juniorskih reprezentacija, Hrvatska – Srbija, u 15:30 h

Prvenstvena utakmica lige za prvaka Srbije, RK Vojvodina – RK Partizan, u 18:00 h

Nedelja 13. 4. 2014.

Utakmica za 3. mesto: u 16:00 h

Mini koncert: Dejan Petrović Big Band, u 18:00 h

Finale SEHA Gazprom South Stream lige, u 18:30 h

Iz istog broja

Intervju – Branislav Tapušković, advokat

Pola veka u sudnici

Tatjana Tagirov

Kriminal

Šta je ostalo od Arkanove garde

Mirko Rudić i Dokumentacioni centar "Vreme"

Kolektivni portret – SIEPA i URS

Uragan ili bura u čaši vode

Radmilo Marković i Dokumentacioni centar "Vremena"

Ekonomija – nebo iznad Srbije

Vlasnik i njegove smernice

Igor Salinger

Novi kurs prema Rusima

»Hoćemo svoje pare«

Dimitrije Boarov

Sport i politika

Zakucavanje posle greške u koracima

Slobodan Georgijev

Svi brojevi Vremena na jednom mestu!>

Pogledajte arhivu