Vreme štednje

Još neke ponude banaka

 

Štednja u Societe Generale banci

Societe Generale banka dugoročno brine o potrebama klijenata, a odgovorna politika kamatnih stopa garantuje sigurnost njihovih uloga. U zavisnosti od životnih planova, građani, uz pomoć ličnih bankara ili posebnog sajta www.7tipovastednje.rs, mogu da biraju između čak sedam vidova štednje!

MOJ BONUS omogućava klijentima da štede uz redovan mesečni ulog već od 20 evra, a MOJ FOND od 50 evra mesečno. Korisnici MOJE ŠTEDNJE mogu da odaberu iznos i rok oročenja, MOJA RENTA klijentima koji štede veće iznose donosi redovan prihod mesečnim pripisom kamate, a kod PROGRESIVNE ŠTEDNJE kamata progresivno raste na svakih šest meseci. Societe Generale banka i najmlađima nudi četiri tipa Dečje štednje. Kamata se razlikuje od proizvoda do proizvoda, a kod Progresivne štednje dostiže čak i do 16 odsto.

Dupla štednja UniCredit Banke

UniCredit Banka je, neposredno pred Nedelju štednje, građanima ponudila novi štedni proizvod, Duplu štednju, koji im obezbeđuje da polaganjem depozita u evrima ostvare dobit po osnovu dve kamate. UniCredit Banka omogućava klijentima da pripisanu kamatu podignu unapred, odnosno u trenutku oročenja, ali i mogućnost da tu istu kamatu ponovo oroče

Klijenti UniCredit Banke mogu da oroče svoju ušteđevinu na period do godinu dana, a minimalni iznos je 50 evra. Međutim, ukoliko se opredele da ponovo ulože unapred dobijenu kamatu, iznos oročenog uloga ne može biti manji od 600 evra. Nominalna i efektivna kamatna stopa su nepromenljive tokom čitavog perioda oročenja. U zavisnosti od odabranog modela i perioda oročenja nominalna kamatna stopa se kreće do 8,35 odsto godišnje, a efektivna kamatna stopa do 9,11 odsto na godišnjem nivou.

Tako, na primer, ukoliko klijent izabere Duplu štednju i oroči iznos od 10.000 evra na period od 12 meseci, na sam dan oročenja će mu biti isplaćeno 835 evra. Nakon toga, klijent odmah oročava tih 835 evra, a na ime kamate na reinvestirani iznos istog dana dobija 69,72 evra. Iznos glavnice i prvobitno pripisane kamate od ukupno 10.835 evra će mu biti isplaćen nakon 12 meseci.

Štediše same određuju kamatu

Kao jedinstveni i prvi ovakav bankarski proizvod u Srbiji, O2 štednja Volksbanke daje mogućnost svojim klijentima da pored svojih postojećih tekućih računa, otvore i dodatne dinarske i devizne O2 račune. Sva sredstva koja se nađu na O2 računu do 20 časova, biće ukamaćena sledećeg dana u osam sati ujutru, posle čega ih klijenti mogu, ali i ne moraju povući nazad na svoj tekući ili A Vista račun.

Kamata se pripisuje svako jutro i banka garantuje kamate u visini od deset odsto godišnje na RSD i četiri odsto na EUR sredstva, u promotivnom periodu, dok će se po isteku ovog perioda kamate usklađivati sa tržišnim uslovima. Računi ostaju aktivni i posle povlačenja sredstava, za sledeće dnevne cikluse oročenja, tako da je dolazak u ekspozituru potreban samo kod inicijalnog otvaranja računa.

Osnovna prednost O2 računa jeste u stalnoj raspoloživosti vaših sredstava, koja po želji prebacujete i povlačite sa O2 računa posredstvom svog e-banking naloga, kao i dnevnoj isplati i raspoloživosti kamate. Sve informacije na: www.volksbank.rs

Kamate na štednju u Agrobanci konkurentne tokom cele godine

"Agrobanka i ove godine povodom 31. oktobra, Svetskog dana štednje, priprema ponudu koja će, nadamo se, izazvati pozitivnu reakciju naših postojećih, ali i potencijalnih štediša. Pre nego što Banka izađe sa konkretnom ponudom za štednju u Nedelji štednje, podsećamo da su se kamate tokom cele 2009. godine na oročenu dinarsku štednju u Agrobanci kretale do 16 odsto, a na oročenu deviznu štednju do osam odsto na godišnjem nivou", navodi Biljana Vujičić, izvršni direktor, zadužena za poslove platnog prometa i stanovništva i dodaje:

"Sa ponosom možemo da kažemo da je štednja mnogo brže rasla u Agrobanci (55 odsto) u odnosu na rast ukupne štednje u Srbiji (15 odsto) ne samo zbog povoljnih uslova štednje već i zbog ukupnog rejtinga Banke. Zato će Agrobanka, s obzirom na interesovanje štediša za Nedelju štednje, ponuditi kamatnu stopu koja će, sigurna sam, biti povoljnija u odnosu na ponudu drugih banaka."

"U Agrobanci očekuju da će doći do stagnacije i pasivnih i aktivnih kamatnih stopa i zato je naša preporuka i postojećim i potencijalnim štedišama da iskoriste povoljnosti koje će Agrobanka ponuditi u Nedelji štednje, i na duži rok oroče svoju deviznu i dinarsku ušteđevinu", rekla je Biljana Vujičić.

Iz istog broja

Od čega žive gradonačelnici

Neto 100 hiljada

Đorđe Padejski

Knjige

Hronika naslućene smrti

Miloš Vasić

Milorad Dodik – Bosna prebivalište, Srbija domovina

Dragi gost u Beogradu

Vera Didanović

Gde služe kazne Srbi osuđeni u Hagu

Zatvorski dan u tuđini

Jovan Milević

Reagovanje – "Prodavanje bolesti", Vreme 980

Dobra nauka ili dobar biznis

Vladimir Tasić

Ratni zločini

Proces i prazna stolica

Dejan Anastasijević

Oslobađanje Biljane Plavšić

Apsolutni prijatelji

Tamara Skrozza

Lider bezbedne štednje – Komercijalna banka AD Beograd

Pouzdan partner svake porodice

 

Intervju – Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova
za vanredne situacije

Civilna, a ne vojna priča

Zoran Majdin

Zdravstvo i kriminal

Moral na skupom čiviluku

Jasmina Lazić

Intervju – Radovan Jelašić

Katastrofičari u mišjoj rupi

Ana Radić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu