VREME BR. 105. 26. OKTOBAR 1992.

Gmizaće dok se ne usmrde 2

Gmizaće dok se ne usmrde

KOČA POPOVIĆ - Zapisi iz pokojne prošlosti: "Vreme" je ekskluzivno, od decembra 1991. do februara ove godine, objavljivalo izvode iz dnevničkih beleški Koče Popovića. Počevši od ovog broja pa u nekoliko narednih objavićemo beleške iz najnovijeg, najburnijeg perioda, iz vremena "suludog", kako je pisao Koča Popović

Poned., 19. V (1989) -10.15

Baš niko od naših republičkih glavuča da se "kladi" na jugoslovenstvo! Svi zaglibljeni teški provincijalci! Šta značimo rastureni i pred sobom i svetom?! Svako hoće da nametne svoju "pravdu". Zamislite koliko bi Srbi ili. Slovenci mogli dobiti od svog zalaganja za Jugu. Naročito privlačeći mlade.

Šta bismo značili raspadnuti? A svako može da pronađe "slavni most" u prošlosti!

Tu smo gde se Evropa nalazila u dalekoj, a i bližoj prošlosti. A to sada prevazilazi! Dok mi utonuli u svoju, po pravilu tužnu, prošlost!

Zaslepljenici. a la Ćosić, koji negiraju i smisao, stvarno veličanstvene, NOB! Tačno je danas ubrzo potopila ideologija iz prošlog veka Neka Srbija i postane "velika", kakav bi međunarodni značaj mogla imati (posle jugosl. raspada)?! A kamoli sićušna i. u pogledu s Evropom, zaostala Slovenija? (Baška sve provincijalne fabrike automobila, lekova, itd…) … umesto da se izvrši racionalna raspodela posla koja bi svakom bila od koristi… ali svi žele da. u proizvodnji, budu samozadovoljni, nezavisno od toga gde postoje rude, a gde pšenica… = Slepci!… ne vide. Itd…. ponošenjem, svugde, velikim porazima. … od Gubca do Kosova! … nekoliko vekova zakašnjenja… jedan od izraza svega toga = inflacija = ne smemo da uočimo i rešavamo prave probleme … iživljavamo se međusobnim svađama i psovanjem — pretnjama … Proliferacija većih i manjih "voždova"… radi lične vlasti… Suludo!… ("Suludo"… oni će gmizati u svojim sitnim nacionalizmima dok se ne usmrde!…), (… sa svojim ćoškastim glavama bez sposobnosti nasmejka… svojim iskrenim i pišljivim zatucanostima o totalnoj izuzetnosti svog naciona…) (… do samog groba i pokopa…) (… svako cmizdri na svojoj njivici… totalno programiran i određen svojim mestom. rođenjem (= p. m.) (… s ove strane reke sam "ovo", s druge strane "ono"…) (…"ovde" se jede kavurma. "tamo" zelje…) (… međusobno se pojedite, ali pazeći da ne pokvarite stomak ) (… kako je to divno i slavno što si bio

poražen na Kosovu!…) (… a skoro sramotno što si pobedio na Sutjesci = izbrisana tragika!…) (… jer prvo je svima Srbija, a drugo samo i tek svima Jugoslavija., i to pre-avnoj-ska, tj. zločinačka!…) (… Dobrica = Srđa Zlopogleđa… a i ne priliči proroku da se smeška… ni "voždu"…) (Cer da. Solunski front ne!…)

Hitler je, povodom Austrije, rekao "Dva oka u glavi"

Hvala "Gedži"! Dobro sahranio — potkopao srbovanje! Usput pokazao i jasno i koje! Je li u stanju da se zbog toga "njupa"? Ne verujem. Suviše je zadrigao… Otišao, i za ovdašnje, predaleko. Čisti "Blut und Boden"! … A Slovenci, pored ostalog, budale!… Hitler je. povodom Austrije, rekao "Dva oka u glavi"…

Za ručkom sa Bajom (Antunovićem) ohrabrujuće. Sve što se događa Srbima savršeno razume. A o "ovdašnjim" prilikama i konkretnim događajima zna neuporedivo više nego mi. I on misli da je demistifikacija, tiho i sporo, otpočela. Reče da je i Bakočević "u zasada opreznoj nemilosti". Uživa suviše simpatija ovde = nepodnošljiv suparnik konkurent. (Čak iako ne ugrožava direktno…)

—; Rista reče — ne ovim rečima da se već pojavljuju — postoje oni koji znaju da "vožd" umire, ali ne usuđuju se da (mu) kažu.

… "Olako obećana brzina" svela se na brzinu pucanja i "mera izolacije"!…

Petak, 23. VI, 17.00

Dobro, kaže, za ručkom Baja A. da jučerašnji jugosl.(ovenski) intonirani odgovor

Slobodan danas naš Čaušesku!… = luđak + zadrta i lukava budala!…

(… lukavost ne mora da ide zajedno sa minimumom pameti…)

Predsedništva Srbije može biti ograđivanje od Dobrice! Otišao predaleko, razgolitio prave ciljeve, grubo zanemario taktiku. A plus, suviše se javno ispoljio kao konkurent "voždu". Mila dobro kaže: suviše je opasan, jer je priznati veliki pisac; a. u poređenju, vožd nije niko i ništa.

"Načisto" za primanje nagrade.

Vaše dodeljivanje nagrade (za knjigu "Beleške o ratovanju", nap. pr.) me je (duboko) iznenadilo. Nisam baš siguran da sam je zaslužio. Nagrađeni tekst je napisan pre skoro pedeset godina. Ako ste ga precenili — tešim se — promašaj je više Vaš, nego moj! Hvala.

Pobedili smo u NOR-u zato što smo bili ujedinjeni. Dobro se sećam: na slovenačkim kućama u blizini Trsta 1945. pisalo je "Tukaj Jugoslavija". Širom naše zemlje, osećanje je bilo isto.

Naša Nerealnost jurišanja na nebo pokazala se kao jedino realna. To nisu mogli očekivati ni predvideti ni nadmeni i okrutni okupatori ni njihove mračne sluge.

Bili smo jedina snaga u zemlji koja se borila i izborila za jedinstvenu Jugoslaviju. A sada nam skoro prete da pođemo putem (okupatora i) kvislinga: da se jadno pružamo svako u svoj tupoglavi "Blut und Boden"?!

Još da ovo kažem: Dešava se da veliki.

Dobrica = Srđa Zlopogleđa… a i ne priliči proroku da se smeška… ni "voždu"

davni porazi zbog stvarne veličine njihove tragike duže i jače gotovo prirodno zbog tragike .. pritiskaju i nadahnjuju narodno osećanje i sećanje nego nedavne velike pobede. Jer veličina i slava pobede lakše potisne cenu kojom je plaćena.

Šta nas je posle snašlo, o tome neću ovde govoriti. Svi znamo dokle smo stigli. Ostaje nam da se ipak nadamo boljitku.

Da završim rečima moje nedavne poruke povodom Sutjeske: "Svugde, na zajedničkom tlu. zajedničke domovine, nad bezbrojnim našim imenim i bezimenim grobovima, raste ista rođena trava i isto prkosno poljsko cveće".

Hvala!

Četvrtak, 29. VI-19.15

— Vredelo bi napisati "Politici". Event. i "NIN-u".

Možete li nam objasniti zašto je Sl. M. na Kosovu prećutao Cer, odbranu Beograda u I svetskom ratu. i Kajmakčalan? Zašto nije ni spomenuo NOB?

/Nadam se da ćete ovo moje pitanje usuditi se da objavite. S eventualnim Vašim odgovorom — objašnjenjem/

Srbin, prvoborac, K. K.

Sreda, 12. VII —10.30

Još o konfederaciji.

Totalno izmišljena opasnost kod nas. Reč je 0 civilizacijskoj zrelosti.

Mi nismo sposobni ni za federaciju. Kamoli za konfed. … Jer nema za podlogu — preduslov nikakvo zajedništvo — "jedinstvo" (bar državno…). " i

11.30

Čitati novine sada košmar.

počelo i ograđivanje od ponašanja "nekih" u Kninu.

Kolegijum "Borbe" se brani.

L. otišla u V MA…. Zbog toga i novina gubim kontrolu nad sobom.

Sinoć TV javlja da je, u 82. g., umro Lorens Olivije.

Dokle će trajati?

Šta ako L. umre?! Ja to ne mogu podneti.

13.15

L se vratila iz VMA. Ništa ozbiljno. Starost.

-Zar nam nije socijalistički dovoljno što smo imali kult jedne ličnosti, koja je neko vreme bila stvarno izuzetna?!… a ipak nikako "‘je zasluživala "kult". = socijal. zakonitost.

Ne kupovati više novine!

Smolej danas kuka što ih Hrvatska ne podupire = polit. kreten!

U Kninu prekardašena svaka mera! Valjda će i razni Kneževići početi to da uviđaju…

Postavio mi je nedavno pitanje da li ja to optužujem srpsko rukovodstvo za fašizam. Nisam mu dobro odgovorio. Trebalo mu je reći: "Ja sam napisao što sam napisao, a svako ima pravo da tumači kako hoće!"

Milijanu (od Rajine slike u novinama umesto moje) treba reći otprilike: "To je isto kao kad bi ispod tvoje slike napisali Šolević…"

Juga je na putu punog rasturanja. Najviše tome doprinose Srbi, a zatim Slovenci. U stvari, ni jedni ni drugi nisu dovoljno protiv izdvajanja. Najtužnije i najružnije je što bi nam tako možda bilo i bolje!

Kardelj je zasejao opasno i to veliko zlo seme!

Obzirom na sadašnje okolnosti predlažem rehabilitaciju popa Dujića.

A dolaze u obzir i Draža Mih. i Nedić. I Draže i Nikolaja (Velimirovića, prim. pr.) je u toku (Vuk Drašković). Ipak su se borili za srpsku stvar. (Ovo poslati nekim novinama?)

25. VIII

Odlično spavao.

Juče se iz Supetra (?) javili Marko i Latinka.

Pročitao "Nin". A. Petrov napada Kardelja. U razgovoru sa Staljinom, 47., odrekao se Kosova….

Juče privatnik. Srbin iz okoline Kuršumlije (mladić = 26. g.), sredio naše telefone. Naplatio 130-140 miliona dinara. Neka! Mladić razume potpunu pogubnost voždove politike. Spreman je za odlazak u inostranstvo. U pravu je!

Koliko sam kriv u predratnom obračunu sa "trockistima"? Zatucan. A izveli Revoluciju. (Lasić)

Nije smetalo Krleži da, posle rata, bude Titov intimus!!!

13.00

Jedna primedba

Potpuno su besmislene razne i mnogobrojne tvrdnje i insinuacije u našoj publicistici i javnosti daje naša zemlja na putu konfederalizacije. Za konfederaciju nužan je preduslov neuporedivo viši civilizacijski i demokratski nivo.

Mi nismo sposobni ni za federaciju.

Kako stvari sada idu, mnogo smo bliži raspadu i rasulu.

KP.

17.00

Ovaj tekstić šaljem danas "Danas-u". Očekujem da će biti valorizovan (i istaknut, korišćen). Tako prosta istina a dosad neuočena!

"Olako shvaćena hitrina" i dobro sprovedena budalaština!

VI., 29. VIII-11.15

Danas Lepin rođendan. Ujutru sam je poljubio dok je spavala. Srce! ■

U FOTO GLARIJI možete videti skenirani tekst Koče Popovića: Dnevnik iz zaboravljene prošlosti (VREME BR. 105. 26. OKTOBAR 1992.).

Iz istog broja

VREME 308 . 14. septembar 1996.

Dragiša Pavlović (1943-1996)

Milan Milošević

VREME BR 6 • 3 DECEMBAR 1990.

Izjava mog ministra

Jug Grizelj

VREME BR 6 • 3 DECEMBAR 1990.

Srbija u poslednjoj jednopartijskoj nedelji

MILAN MILOŠEVIĆ, ROKSANDA NINČIĆ, FLIP MLADENOVIĆ i STOJAN CEROVlĆ

VREME | BR. 407 | 8. AVGUST 1998.

Žene u srpskoj istoriji – Oficirke

Dr Mile Bjelajac Izbor: Milan Milošević

VREME 409 | 22. avgust 1998.

Žene u srpskoj istoriji – Ravnogorke

Bojan B. Dimitrijević Izbor: Milan Milošević

VREME BR. 12 | 14. JANUAR 1991.

Jug Grizelj (1926-1991)

ŽIVORAD KOVAĆEVIĆ

Vreme br. 29 • 13. maj 1991.

U boj u boj, za narod svoj

BORKA PAVIĆEVIĆ

VREME vanredni brojevi od 27. mart – 26. jun 1999

PRILOG KULTURI SEĆANJA: Ratno Vreme

Milan Milošević i ekipa izveštača Vremena

VREME 323. 28. decembar 1996.

Dve Srbije u jednom gradu: Sloba u toplom zecu

Milan Milošević s Pericom Vučinićem i Urošem Komlenovićem

VREME BR. 281. 9. MART 1995.

Srbija u razbijenom ogledalu: U mesecu mau kad ruže cvetau

Milan Milošević

VREME BR. 77. 13 APRIL 1992.

Promeniti nešto, da bi sve ostalo isto

Milan Milošević

VREME BR 280. 2. MART 1996.

Siromaštvo: Žene jedu poslednje

KATERINA BERTINI

VREME BR. 280. 2. MART 1996.

Hrvatska: HDZ protiv svih – Strah od pokojnice

JELENA LOVRIĆ

VREME BR 289. 4. MAJ 1996.

Taras Kennauner: Odgovor Nebojši Popovu – Pismo srpskom prijatelju

Taras Kermauner, Nebojša Popov

VREME BR 254. 4. SEPTEMBAR 1995.

Krunski svedok: Ivan Stambolić – “Put u bespuće”

Slobodan Inić, pripremila Roksanda Ninčić

VREME BR. 261. 23. OKTOBAR 1995.

Pouke jedne knjige: Društvena nemoć

SLOBODAN INIĆ

VREME BR. 256. 18. SEPTEMBAR 1995.

Iz ličnog ugla: O ilizijama i novcu

Branko Milanović

VREME 321. 14. DECEMBAR 1996.

Idu dani: Srbija se vraća kući

BRANKO BALETIĆ

VREME BR. 277. 10. FEBRUAR 1996.

Intervju: Dragoslav Avramović – Presipanje levo-desno

Dimitrije Boarov

VREME BR. 295. 15. JUN 1996.

Handke na južnoj pruzi

Bojan Bosiljčić

VREME BR. 357. 23. AVGUST 1997.

Zakoračiti u ponor

IGOR MANDIĆ

VREME BR. 289. 4. MAJ 1996.

Nojeva politika

LASLO SEKELj

VREME BR. 283. 23. MART 1996.

Neopreznosti stručnjaka

Vladan A. Vasilijević

VREME BR: 323. 28. DECEMBAR 1996.

Politički autizam

MILENKO KARAN

VREME 323. 28. DECEMBAR 1996.

REAGOVANJA: Žrtve bez prava

Miodrag Milić, Konstantin Obradović

VREME BR. 255. 11. SEPTEMBAR 1995.

UVODNIK – Užas i nada

VESNA KRMPOTIĆ

VREME BR. 290. 11. MAJ 1996.

Iz ličnog u gla: Zenit naše istorije

Radomir Konstantinović

VREME BR. 23. 1. APRIL 1991.

DOKUMENTI VREMENA: Događaji pred 27. mart

Mihailo KonstantinovIć

VREME BR. 357. 23. AVGUST 1997.

Dokumenti: Epistola – Strah i nada, Zemun 1997.

Priredio: Milan Milošević

VREME 331. 22. FEBRUAR 1997.

Intervju: dr Stojan Babić – Pištalike za novu vladu

ZMAGOSLAV HERMAN

VREME BR. 105. 26. OKTOBAR 1992.

Evropski duh

Gojko Tešić

VREME BR. 25. 15. APRIL 1991.

Dokumenti: Ako ne umemo dobro da radimo, bar ćemo znati dobro da se tučemo

Priredio: Milan Milošević

VREME BR. 12. 14. JANUAR 1991.

Marko Nikezić (1921 – 1991)

Zoran Jeličić

VREME BR. 273. 13. JANUAR 1996.

Što Srbin zamera Slovencu

Miljenko Jergović

VREME BR. 273. 13. JANUAR 1996.

Gazimestansko otrežnjenje

Tibor Varadi

VREME BR. 287. 20. APRIL 1996.

Iz stručnog ugla: Savezna vlada protiv guvernera

Miroljub Labus

VREME BR. 5. 26. NOVEMBAR 1990

Šta mi se događa: Nacionalno nepodoban

Ranko Munitić

VREME BR. 1-5. 29. OKTOBAR - 26. NOVEMBAR 1990.

DOKUMENTI VREMENA: AGONIJA SKJ

Andrija Čolak

VREME BR. 1-5. 29. OKTOBAR - 26. NOVEMBAR 1990.

DOKUMENTI VREMENA: AGONIJA SKJ

VREME BR. 298. 6. JUL 1996.

Širenje “srpske istine”

MlODRAG STANISAVLjEVIĆ

VREME 321. 14. DECEMBAR 1996.

Intelektualci i protest – Moralni delikti

Mirjana Miočinović

VREME | 288 |27. APRIL 1996.

Iz ličnog ugla – Sudbina igrača

Miloš Mišović

VREME BR. 1 | 29. OKTOBAR 1991.

SVET I MI – Velika prilika znatna konfuzija

DRAGIŠA BOŠKOVIĆ

VREME | BR. 45 | 2. SEPTEMBAR 1991.

INTERVJU – Milovan Đilas

Dimitrije Boarov

VREME BR. 441 | 19. jun 1999.

KRAJ RATA – Povlačenje,13 dana pre Vidovdana

Nenad Lj. Stefanović

VREME BR. 1 | 29. OKTOBAR 1990.

ESEJ – Izgubljeni šarm Istočne Evrope

Stanko Cerović

VREME BR. 1 | 29. OKTOBAR 1990.

Šta sam rekao: Strah od sebe

Srđa Popović

VREME BR. 308 14. SEPTEMBAR 1996

Amerika i Kosovo

Sonja Biserko

VREME BR. 12 | 14 JANUARA 1991.

Novinari u literaturi – Ludak iz Treboula

Bora Ćosić

VREME BR. 11• 7. JANUAR 1991.

Javnost – Kriptopolitička komunikacija

Milorad Pupovac

VREME BR 1. 29. OKTOBRA 1991.

DA LI JE CVIJIĆ BIO U PRAVU?

LUBINKA TRGOVČEVIĆ

VREME BR. 50 |7 OKTOBAR 1991.

Hazardi zaštite nacionalnog interesa

Ljubomir Madžar

VREME br. 41 | 5. avgust 1991.

Iz krajnosti u krajnost

Bogdan Bogdanović

VREME BR. 48. 23. SEPTEMBAR 1991.

Predlog – Razoružati vojske i TV

Bogdan Denić

VREME BR. 22 | 25 MART 1991.

Cenzura – Izidin hram

Živojin Pavlović

VREME BR. 46 | 9. SEPTEMBAR 1991.

Pismo našim prijateljima u svijetu

Predrag Matvejević

VREME br. 255| 11. SEPTEMBAR 1995.

Stanje stvari – Završni račun

DRAGAN VELIKIĆ

VREME BR. 29| 13. M A J 1991.

Crveni ples

Dragan Veselinov

VREME 382| 16. MAJ 1998.

Stav: Univerzalna sve- ili ne-znalica

SERGIJE LUKAČ

VREME br. 245 | 16. NOVEMBAR 1996.

Televizija i demokratija – Hipnotisani u Bastilji

Milan Milošević

VREME BR. 279. | 24. FEBRUAR 1995.

Direktan prenos zatvaranja

Milan Milošević

VREME BR.1119 | 14. JUN 2012.

Protokoli i njihove poruke

Dragoslav Grujić i Dokumentacioni centar "Vreme"

VREME BR.876 | 18. OKTOBAR 2007.

Ko mi je stavio bombe na prozor?

Dejan Anastasijević

VREME BR.709 | 5. AVGUST 2004.

Duša

Aleksandar Ćirić

Vreme 476| 19. februar 2000.

Špageti-egzorcizam

Frano Cetinić

VREME BR.1081 | 22. SEPTEMBAR 2011.

Između Meke i Brisela

Safeta Biševac

VREME BR.114 | 28. DECEMBAR 1992.

Stvarno i moguće

Milan Milošević

VREME BR.114 | 28. DECEMBAR 1992.

Izbori, pobednici i poraženi – Uzdanje u glupost

Stojan Cerović

VREME BR. 500 | 5. AVGUST 2000.

Vic

F. Š

VREME |BR. 1106 15. MART 2012.

Upozorenje na koje niko nije obratio pažnju

Jasmina Lazić

VREME BR. 690. 25. MART 2004.

Kosovo, 17. mart 2004.

Milan Milošević, Nenad Lj. Stefanović

VREME BR.1266 | 9. APRIL 2015.

Slučaj helikopter – Politička anatomija tragedije

Miloš Vasić

VREME BR.1315 | 17. MART 2016.

Neuhvatljiva lakoća glume i života

Đorđe Matić

VREME BR.1310. | 11. FEBRUAR 2016.

Intervju Vremenu – NATO nema alternativu

Sonja Ćirić

VREME BR.948 | 5. MART 2009.

Na stubu čitanosti

Ivana Milanović Hrašovec

Vreme 477, 26. februar 2000.

Strah i vika

Milan Milošević

VREME BR.645 | 15. MAJ 2003.

Drajfus bez Emila Zole

Nenad Lj. Stefanović

VREME BR.899 | 27. MART 2008.

Kuća časti

Prvoslav Karanović

VREME BR.363 | 2. OKTOBAR 1997.

Mahmurluk

Miloš Vasić

VREME BR.834-835 | 28. DECEMBAR 2006.

Mirni dani puni istorije

Milan Milošević

VREME BR.1082 | 29. SEPTEMBAR 2011.

DŽ. M.

Ajla Terzić

VREME BR 721. | 28. OKTOBAR 2004

Pesma može sve

Jelena Grujić

VREME BR.1091 | 1. DECEMBAR 2011.

Sećanje na bolji život

Dimitrije Boarov

VREME BR.57 | 25. novembar 1991.

Vukowar

Miloš Vasić i ekipa izveštača "Vremena"

VREME BR.973 | 27. AVGUST 2009.

Kao ptica na žici

Zoran Paunović

VREME BR 634. 27. FEBRUAR 2003.

Bagzi uči da vozi

Jovan Dulović, Dejan Anastasijević

VREME BR 563. 18. OKTOBAR 2001

Karići, Bogoljub i braća

Dragoslav Grujić

Vreme broj 510, 12. oktobar 2000.

Veliki preokret

Milan Milošević sa izveštačima "Vremena"

VREME BR.507 | 21. SEPTEMBAR 2000.

Toma

Uroš Komlenović

VREME BR 819. 14. SEPTEMBAR 2006.

Španija u srcu

Milo Petrović, potpredsednik Udruženja španskih boraca 1936–1939. i prijatelja

VREME BR 997 | 11. FEBRUAR 2010.

Vehabije u bivšoj Jugoslaviji

Momir Turudić

VREME BR. 1262 | 12. MART 2015.

Dualno obrazovanje

Jelena Jorgačević

VREME BR.1140 | 8. NOVEMBAR 2012.

Suđenje seizmolozima iz Akvile

Slobodan Bubnjević

VREME BR.883 | 6. DECEMBAR 2007.

Zabranite fudbal

Aleksandar Ćirić

VREME BR.520 | 20. DECEMBAR 2000.

Pobuna

Zoran B. Nikolić

VREME BR.1125 | 26. JUL 2012.

San o izlasku iz večite krize

Dimitrije Boarov

VREME BR.1283 | 6. AVGUST 2015.

“Oluja”, 20 godina posle – Priča moje majke

Mirko Rudić

VREME BR.1181 | 22. AVGUST 2013.

Hrvatska teroristička emigracija i UDBA

Miloš Vasić

VREME BR.1121 | 28. JUN 2012.

Eksplozivno leto i posledice

Filip Švarm

VREME BR.44 | 26. AVGUST 1991.

Svet nije stao u Moskvi

Hari Štajner

VREME BR.152 | 15. SEPTEMBAR 1993.

Banjalučka pobuna– Država bez hleba

Miloš Vasić i ekipa izveštača "Vremena"

VREME BR. 245. 3. JUL 1995.

Eksplozija u „Grmeču”

Dejan Anastasijević

VREME BR.987 | 3. DECEMBAR 2009.

Zatvori u Srbiji – Samica za troje

Ivana Milanović Hrašovec

VREME BR.1139 | 1. NOVEMBAR 2012.

“Vreme” kod gospodina Palme – Dan otvorenih vrata u Jagodini

Dragan Todorović

VREME BR.36 | 1. JUL 1991.

Zamiranje smeška

Stojan Cerović

VREME BR.36 | 1. JUL 1991.

Kraj druge Jugoslavije

Roksanda Ninčić

VREME BR.9 | 24. DECEMBAR 1990.

Slovenija i plebiscit – San o samoći

Vojko Flegar

VREME BR.323 | 28. DECEMBAR 1996.

Težak šok

Stojan Cerović

VREME 14. DECEMBAR 1996.

Duga igra živaca

MILAN MILOŠEVIĆ, DOKUMENTACIONI CENTAR „VREME"

VREME BR.1271 | 14. MAJ 2015.

Čovek od milijardu dolara

Aleksandar Ostojić

VREME | BR 1321. 28. APRIL 2016.

Priča o Muhamedu Aliju

Stanko Cerović

VREME BR.1087 | 3. NOVEMBAR 2011

Beograd – Novi Pazar, via Istanbul

Jelena Jorgačević

VREME BR.688 | 10. mart 2004.

Nezaštićeni svedok

Ljubomir Živkov

VREME BR.117 | 18. januar 1993.

Velika čistka

Uroš Komlenović

VREME BR.889 | 17. JANUAR 2008.

Krimski Tatari – egzodus i povratak

Momir Turudić

VREME | BR 1220 | 22. MAJ 2014

Svedočanstvo: Dnevnik iz potopljenog Obrenovca

Aleksandra Đerić

VREME BR.134 | 17. MAJ 1993.

Zločin, bez kazne

Filip Švarm

VREME BR.134 | 17. MAJ 1993.

O rušenju Ferhadije

VREME BR.509 | 5. OKTOBAR 2000.

Srbija u štrajku

Branka Kaljević

VREME BR.9 i BR.11 | 23. DECEMBAR 1990. – 7. JANUAR 1991.

Država pod sumnjom

Priredio M. M

VREME BR.318 | 23. novembar 1996.

Pobuna demokratske Srbije

Nenad Lj. Stefanović

VREME BR.1115 | 17. MAJ 2012.

Sve naše krađe

Ivana Milanović Hrašovec i Dokumentacioni centar "Vreme"

VREME BR.166 | 27. DECEMBAR 1993.

Ko je kako prošao

IVAN RADOVANOVIĆ

VREME BR.1291 | 1. OKTOBAR 2015.

Kako se sećati zločina

Ivan Ivanji

VREME BR.955 | 23. APRIL 2009.

Zdravstveni karton mršave boginje

Slobodan Bubnjević

VREME BR.614 | 10. OKTOBAR 2002.

Jaka frustracija, dobra muzika

NENAD ČANAK

VREME BR.1313 | 3. MART 2016.

Sudbina kapetana Buzova

Dejan Anastasijević

VREME BR.1164-65 | 25. APRIL 2013.

Dačić u haremu

Dragoljub Žarković

VREME BR.576 | 17. JANUAR 2002.

Na večeri s predsednicima

Dragoljub Žarković

VREME BR.787 | 2. FEBRUAR 2006.

Uspomene i drugi demoni

Maja Uzelac

VREME BR.1263 | 19. MART 2015.

Čovek koji završava posao

Jelena Jorgačević

VREME BR.1049 | 10. FEBRUAR 2011.

Dirigovana navigacija smrti i pravde

Tatjana Tagirov

VREME BR.1272 | 21. MAJ 2015.

Ova ne e na arno

Siniša Stanković

VREME BR.1070 | 7. JUL 2011.

Zašto Srbija nema antifašistički praznik

Jovana Gligorijević

VREME BR.729 | 23. DECEMBAR 2004.

Car

D.Ž

VREME BR.1203 | 23. JANUAR 2014.

Država zavere ćutanja

Miloš Vasić

VREME BR.1216-1217 | 24. APRIL 2014.

Hrvatska i srpska primena dve verzije istorijskog revizionizma

Lino Veljak

VREME BR.766 | 8. SEPTEMBAR 2005.

Karika koja nedostaje

Nebojša Popov

VREME BR.1030 | 30. SEPTEMBAR 2010.

Ordenje deljeno kao đinđuve

Slobodan Kostić

VREME BR.1162 | 11. APRIL 2013.

Tokovi novca: Džet-set u poreskom raju

Milan Milošević, Andrej Ivanji, Biljana Vasić

VREME BR.1093 | 15. DECEMBAR 2011.

Put za istok

Jovana Gligorijević

VREME BR.1254 | 15. JANUAR 2015.

Teret teške industrije

Dimitrije Boarov

VREME BR.844 | 8. MART 2007.

Musliman, Jugosloven i levičar

Dragoslav Grujić

VREME BR.1078 | 1. SEPTEMBAR 2011.

Predizborne uvrede i podmetanja

Tatjana Tagirov

VREME BR.1116 | 24. MAJ 2012.

Ispovest članova biračkog odbora

Radmilo Marković

VREME BR.1049 | 10. FEBRUAR 2011.

Vlast pod prismotrom

Miloš Vasić

VREME BR.1056 | 31. MART 2011.

Uhvati dan

Slobodan Bubnjević

VREME BR.1109 | 5. APRIL 2012.

Hronologija opsade Sarajeva

VREME BR.1106 | 15. MART 2012.

Upozorenje na koje niko nije obratio pažnju

Jasmina Lazić

VREME BR.1273 | 28. MAJ 2015.

Put za Palmiru

Momir Turudić

VREME BR.1164-65 | 25. APRIL 2013.

Osujećeni poverioci u stečaju

Milan Milošević

VREME BR.439 | 20. MART 1999.

Che sara – sara

Roksanda Ninčić

VREME BR.437 | 6. MART 1999.

Srbija u razbijenom ogledalu – Epidemija podrške

Milan Milošević

VREME BR.1245 | 13. NOVEMBAR 2014.

Ogledalce u kesi tregerici

Tamara Skrozza

VREME BR.247 | 17. JUL 1995.

Srbija nije u ratu, Akademija se ne bavi politikom

Olivera Milosavljević, "Javna politička delatnost Srpske akademije nauka i umetnosti

VREME BR.1095-1096 | 28. DECEMBAR 2011.

Četvrti svet

VREME BR.1263 | 19. MART 2015.

Tragedija u magli politike

Miloš Vasić

VREME BR.637 | 20. MART 2003

Posle Đinđića

Stojan Cerović

VREME BR.916 | 24. JUL 2008.

Doktor Radovan i gospodin Dragan

Jovana Gligorijević, Jasmina Lazić, Marija Vidić

VREME BR.793 | 16. MART 2006.

Testament Zorana Đinđića

VREME BR.793 | 16. MART 2006.

Oproštajni udarac

Milan Milošević

VREME BR.1054 | 17. MART 2011

Uvod u kraj sveta

Slobodan Bubnjević

VREME BR.1053 | 10. MART 2011.

Kako je bilo i urbane legende

Miloš Vasić

VREME BR.1211 | 20. MART 2014.

Kraj petooktobarske Srbije

Zora Drčelić

VREME BR.1220 | 22. MAJ 2014.

Dnevnik iz potopljenog Obrenovca

Aleksandra Đerić

VREME BR.1059 | 21. APRIL 2011.

Strasna sedmica Tomislava Nikolića

Milan Milošević i grupa autora

VREME BR.533 | 22. MART 2001.

Predlog dogovora o državnom cilju

Zoran Đinđić

VREME BR.633 | 20. FEBRUAR 2003.

Virovitica, Karlovac, Karlobag – Hag

Miloš Vasić

VREME BR.1193 | 14. NOVEMBAR 2013

Propast našeg Mercedesa

Zoran Majdin

VREME BR.1104 | 1. MART 2012.

Pesma nas je održala

Jovana Gligorijević

VREME BR.739 | 3. MART 2005.

Partijska previranja

Milan Milošević

VREME BR.650 | 18. JUN 2003.

Dokumenti o nastanku imperije Pinka

Dejan Anastasijević

VREME BR.1103 | 23. FEBRUAR 2012

Čudo neviđeno

Sonja Ćirić

VREME BR.791 | 2. MART 2006

50%

D. Ž

VREME BR.1024 | 19. AVGUST 2010.

Šta Sretko zna, šta nagađa, a šta folira

Miloš Vasić

VREME BR.1123 | 12. JUL 2012.

Svako za sebe, svi za šerijat

Momir Turudić

VREME BR.910 | 12. JUN 2008.

Čudesni svet koalicija

Milan Milošević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu