Demanti

Poštovani, obraćam vam se u vezi sa tekstom "Reklama kao nagrada za Podobne" koji je objavljen u poslednjem broju vašeg nedeljnika od 21. 9. 2017. godine.

U tekstu ste izneli netačnu informaciju da sam pet godina bio na čelu Elektromreže Srbije. Tačnije, napisali ste da je nejasno kako to da sam bio na poziciji direktora i petu godinu. Pa da razjasnimo (reč je o veoma prostom računu): lmenovan sam 21. 12. 2012. godine, a mandat mi je istekao 21. 12. 2016. godine, tako da sam direktor EMS-a bio četiri, a nikako pet godina. To, uostalom, jasno piše u izveštaju organizacije Trans­parentnost Srbija, koji je i tema pomenutog teksta.

Kako je jedan od osnovnih novinarskih postulata da su "komentari slobodni, ali su činjenice svete", nikako ne osporavajući vaše pravo (jasnu nameru) da komentarišete, pišete kolumne i izvodite zaključke, svakako apelujem da obratite pažnju i na činjenice, naročito one koje su krajnje lake za shvatanje.

Uz sva prava koja novinari nesporno moraju da imaju, takođe imaju i obavezu da iznose tačne podatke (ako ih već iznose). Ako ništa drugo, poželjno je barem da pročitaju dokument koji je centralna tema njihovog autorskog teksta.

Iz istog broja

Portret savremenika – Milovan Bojić

Ovaj čovek je neuništiv

Radoslav Ćebić

U bioskopima od 9. novembra

Ubistvo u Orijent ekspresu

R. V

Bez epiloga ni posle pet godina

Slučaj Mišković

Radmilo Marković

Koceljeva – Festival zimnice, deveti put

Taj Četvrtak

Dragan Todorović

Sto dana Vlade Srbije

Ništa novo u podnožju Olimpa

Dimitrije Boarov

Istraživanje – Antidepresivi u kapsulama za mršavljenje

Đavo iz kineske laboratorije

Jovana Gligorijević, Biljana Vasić

Beogradski izbori

Lov na Đilasa

Zora Drčelić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu