Ni vatra nas neće zaustaviti

Akcija za Mariju 2

foto: marija janković

Akcija za Mariju

R.V

U subotu 19. januara redakcija nedeljnika "Vreme" organizovala je aukciju fotografija naše urednice fotografije Marije Janković. Podsetimo, nakon obavljenog radnog zadatka u Kosovskoj Mitrovici, Marijin auto se zapalio i u potpunosti izgoreo u blizini administrativnog prelaza Jarinje. Kosovska policija je izvršila kratak uviđaj i zaključila da nema elemenata krivičnog dela iako nije pregledala snimke sigurnosnih kamera iz Kosovske Mitrovice gde su kola bila parkirana prethodne večeri, niti obavila forenzička ispitivanja. Time je izostala dalja istraga, a osiguranje ne pokriva ovakav tip uništenja vozila. Kolegijum "Vremena" uputio je pismo direktoru Kosovske policije Rašitu Kalaju u kom zahteva pregled snimaka nadzornih kamera sa parkinga hotela "North city" i iz Ulice kralja Petra oko redakcije "KosSev.info" u Kosovskoj Mitrovici, forenzičko ispitivanje koje će utvrditi razloge požara u kolima i druge adekvatne radnje u delokrugu policije.

Redakcija "Vremena" i Marija Janković beskonačno su zahvalni svima koji su učestvovali na dobrotvornoj aukciji Marijinih fotografija. Na samoj aukciji prikupljeno je 140.000 dinara koji su potrebni da bi Marija mogla da kupi nov automobil koji joj je neophodno sredstvo za rad.

Ali, nije kraj. Pozivamo sve koji to žele da doniraju sredstva za Marijin novi automobil preko sajta Donacije.rs. Minimalni iznos ne postoji. Iako je na sajtu kao minimalna opcija ponuđeno 1000 dinara, može se donirati i manje. Do odlaska ovog broja u štampu, na sajtu Donacije.rs već je sakupljeno 124.700 dinara. Zahvaljujemo svim darodavcima i nastavljamo dalje!

Iz istog broja

O zakonu i životima

U potrazi za solidarnošću

J. Jorgačević

Intervju – Dragoljub Zamurović

Narodu je prekipelo

Jelena Jorgačević

Intervju – Oliver Tošković, psiholog

Političko silovanje Srbije

Radoslav Ćebić

Zahtevi protesta »1 od 5 miliona«

Organizovanje kritične mase

Jovana Gligorijević

Plivanje za Časni krst

Dogodine u Prizrenu

Dragan Todorović

Vojska i politika

»Lazar« se rodi

Davor Lukač

Srpsko-ruski poslovi

Braća po atomu

Slobodan Bubnjević

Odjek Putinove posete

Paša i subaša*

Dragoljub Žarković

Intervju – Marinika Tepić, narodna poslanica u Skupštini Srbije

SNS je kriminalna organizacija

Radmilo Marković

Vučić u Davosu

Ivica mentalne izdržljivosti

Tamara Skrozza

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu