Kategorija: Vreme

Intervju: Vladeta Janković

Naprednjaci su ozbiljno poljuljani

“Trećina Skupštine je opoziciono orijentisana. To je ozbiljan potencijal. Ono što je za veliko žaljenje jesu trvenja u opoziciji. Ako se ičeg bojim, onda je to da će ovaj opozicioni potencijal u parlamentu biti straćen zbog eventualne eskalacije unutrašnjih razmirica između, pre svega, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde. Potrebno je i poželjno da u opoziciji postoje različita mišljenja, ali ne bi smelo biti preganjanja gde će ko sedeti i borbe oko odbora i potpredsedničkih mesta koja ne znače ništa. Mislim da je neophodna praktična koordinacija u delovanju. Ako opozicija stvarno želi da ugrozi Vučića i njegov pogubni režim, mora naći zajednički jezik”

Na licu mesta: Borski Stol

Priroda ili ruda

“Bor ima izuzetno interesantno okruženje. Na dvadesetak kilometara su Lazarev kanjon i Lazareva pećina, blizu su Mali i Veliki krš i naravno Stol, koji je kombinovana planina, gde dolaze i planinari i alpinisti”

Vodič kroz Jovanjicu – drugi deo

Koga i šta kriju tajne službe

Prema podacima iz istrage, prodaja skanka s Jovanjice mesečno je donosila prihod od 300 hiljada evra. Međutim, finansijska istraga u Tužilaštvu za organizovani kriminal nikada nije mrdnula sa mrtve tačke. Dakle, niko ne prati trag novca. Ali što su informacije više zataškavane, slučaj “Jovanjica” je više bujao i prerastao je u narko-korupcijski skandal nesagledivih razmera. Do sada su podignute dve optužnice, ali tek bi optužnica “Jovanjica tri” mogla potpuno da razotkrije ulogu agenata i šefova u civilnim i vojnim službama, kao i pojedinih političara u nezapamćenom skandalu

Hapšenje u Aranđelovcu

Danju policajci, noću dileri

Pripadnici Unutrašnje kontrole MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili su prošle srede kriminalnu grupu u Aranđelovcu koja se tereti za prekookeansku trgovinu drogom. Od četvoro uhapšenih, dvoje su aktivni pripadnici bezbednosnih struktura, a jedan bivši

Intervju: Igor Božić, programski direktor TV N1

Rehabilitacija režimske paralelne stvarnosti

“REM spasava biznis nejvećem televizijskom igraču, Pinku, tako što ograničava broj nacionalnih dozvola. Slično se dogodilo i 2006. Javna je tajna da je Željko Mitrović i tada imao velikog uticaja na to ko će dobiti nacionalnu frekvenciju, da je procenjivao ko bi mogao da mu bude konkurencija, a ko ne. Mislim da je, kada se govori o ograničavanju broja nacionalnih frekvencija, pre svega reč o zaštiti Mitrovićevog biznisa”

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu