Beograd

Ulica Kraljice Marije: Ko će da plati za havariju? 2

Gejzir usred leta: Ulica Kraljice Marije

Foto: Milica Vučković/FoNet

Ulica Kraljice Marije: Ko će da plati za havariju?

Predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović postavila je gradskoj upravi pitanje da li su vododne cevi uopšte zamenjene tokom rekonstrukcije Ruzveltove ulice, ako nisu, zašto nisu, a ako jesu ko je odgovoran zbog havarije nakon samo dve godine od završenih radova?

Rekonstrukcija ulica od Ruzveltove do Kalemegdana trajala je više od dve godine, potrošeno je 28 miliona evra novca građana Beograda, a rezultat je pucanje magistralne cevi i velika materijana šteta, a centar Beograda je usred jula ceo dan bio bez pijaće vode, rekla je predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.

Ona je gradskoj upravi uputila pitanje da li je projekat "četiri bulevara" predvideo i zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija, da li je zamena urađena i ukoliko jeste, ko će da odgovara za havariju nakon samo dve godine od završetka radova?

Popović je pitala i da li je postojalo odobrenje EBRD-a kao finansijera za to da se ne zamene instalacije i da li je plaćena puna cena ako da su instalacije zamenjene?

"Ako je tokom radova u Bulevaru kralja Aleksandra 2010. godine urađeno 2.700 metara toplovoda, 4.300 metara vodovodnih cevi sa 200 priključaka i nove optičke instalacije za 11 miliona evra manje od cene ‘četiri bulevara’, kako je moguće da nisu urađene nove instalacije za vreme rekonstrukcije ‘četiri bulevara’ ili je kvalitet izvedenih radova toliko loš pa tako brzo dolazi do havarija?", pitala je takođe predsednica gradskog odbora SSP.

Ona kaže da bi odgovorna uprava pratila izvođenje radova na dnevnom nivou, a kada grad Beograd vode nestručni i neodgovoenu ljudi dolazi do havarija koje izazivaju ogromnu materijalnu štetu koju plaćaju građani, a centar Beograda izgleda kao nabujala reka.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i inervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu