Vesti

Žozep Borelj: Postignut dogovor o tablicama 2

Imamo dogovor: Žozep Boirelj

Foto: AP

23. 11. 2022. / 23.03

Žozep Borelj: Postignut dogovor o tablicama

Nakon celodnevnih pregovora u Briselu između Petkovića i Besljimija, dogovoreno je da Srbija prestane sa izdavanjem registarskih tablica, a da Kosovo obustavi dalje radnje u vezi preregistracije

Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila – dogovoreno je večeras u Briselu, a saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

"Imamo dogovor. Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije uz posredovanje EU dogovorili o merama za izbegavanje dalje eskalacije i da se u potpunosti koncentrišu na predlog za normalizaciju njihovih odnosa“, napisao je na Tviteru.

"Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima“, naveo je Borelj.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova, Petar Petković iz Beograda i Besnik Bislimi iz Prištine, boravili su danas u Briselu gde su se sastali sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog, kako bi  postigli dogovor koji je završen bez uspeha u ponedeljak između predsednika Vučića i kosovskog premijera Kurtija.

S.Ć.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu