Zdravstvo

Zdravstveni radnici će dobiti obećani posao 2

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

14. 11. 2023. / 15.19

Zdravstveni radnici će dobiti obećani posao

Na sednici Vlade je usvojen Zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i drugi koji su radili na lečenju obolelih od korone ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje od te bolesti

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i drugi koji su radili na lečenju obolelih od korone ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje od te bolesti.

Na sednici je usvojen i Zaključak o dodeli jednokratne novčane pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, a koji žive na teritorijama gradova Kragujevac i Kraljevo i opština Batočina i Knić. Za te namene obezbeđena su sredstva u vrednosti od 15.350.000 dinara, saopštila je Vlada. 

Zaključak o primanju u stalni radni odnos medicinskih radnika Vlada je donela 31. avgusta i najpre je ograničila na one koji su na radu u vreme korone proveli godinu i šest meseci, ali je 14. septembra promenila zaključak i donela odluku da se to primeni na sve koji su bili zaposleni po bilo kom osnovu, znači i na administrativne radnike, vozače i ostale.

 

Z.S/Fonet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu