Politika

Vučić o sankcijama Vulinu: To je zbog Rusije, sutra ću više o tome 2

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

12. 7. 2023. / 10.18

Vučić o sankcijama Vulinu: To je zbog Rusije, sutra ću više o tome

Zaboravili ste da pomenete ono najvažnije, a to je Rusija. Protiv Vulina nisu uvedene sankcije protiv kriminala, već njegovog odnosa prema Ruskoj federaciji“, rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić izjavio je da američke sankcije direktoru Bezbednosno-informativne agencije Aleksandru Vulinu nisu uvedene zbog korupcije i kriminala već zbog Vulinovog odnosa prema Rusiji.

Na pitanje novinara da li Vulin može da ostane na čelu BIA i da li bi državni organi Srbije trebalo da istraže te navode Ministarstva finansija SAD, Vučić je rekao:

"Smatram da je veoma važno da se sprovede istraga jer je to mislim opšti član koji koriste da nešto napišu. Zaboravili ste da pomenete ono najvažnije, a to je Rusija. Protiv Vulina nisu uvedene sankcije protiv kriminala, već njegovog odnosa prema Ruskoj federaciji“, rekao je Vučić.

Komentarišući odluku Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Sekretarijata za finansije (OFAC), Vučić je tokom posete gradilištu brze saobraćajnice kod Požarevca, najavio da će o sankcijama Vulinu govoriti sutra.

B.G./N1/FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu