Sport i politika

Vučić naveo rok za završetak Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu 2

Foto: Printscreen/RTS

19. 11. 2023. / 15.04

Vučić naveo rok za završetak Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obilasku stadiona "Kraljevica" rekao da će Nacionalni fudbalski stadion biti gotov do 1. decembra 2026. godine. Pored brojne delegacije bio je u pratnji predsednika Uefe Aleksandra Čeferina

Predsednik Srbije je odgovorio na pitanje kad bi moglo da se očekuje neko veće takmičenje u kom će Srbija biti organizator, a on je naveo da je za to potrebna bolja infrastruktura i gotov Nacionalni stadion.

"Uputili smo dopis da se igra finale Lige Evrope kad izgradimo Nacionalni stadion, koji će biti gotov do 1. decembra 2026. godine. Potrebna nam je bolja infrastruktura za takmičenja. Više stadiona. Daleko smo od Španije, Engleske, Nemačke", rekao je Vučić.

Predsednik Uefe Aleksandar Čeferin je dodao je Srbija zasad daleko.

"Ako bude bolje infrastruktura, sve je moguće, zasad teško", rekao je Čeferin.

On je naveo da pored Niša i Kragujevca, ostaje da se rekonstruišu beogradski stadioni Partizana i Crvene zvezde koji, kako je rekao, "moraju biti moderniji".

Vučić u Zaječaru obilazi stadion čiji je kapacitet 8.168 mesta, ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara, a izgradnja je započela pre dve i po godine.

Posle obilaska stadiona Vučić i Čeferin će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Z.S/RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu