Vesti

Vladimir Putin: Redovno razgovaram sa Aleksandrom Vučićem 2

"Prijatelj prijatelju": Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, File

20. 9. 2022. / 14.12

Vladimir Putin: Redovno razgovaram sa Aleksandrom Vučićem

Rusija ceni napore “srpskih prijatelja” da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj sceni, te će Rusija i Srbija nastaviti da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi, rekao je predsednik Rusije

Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom, izjavio je u utorak predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručenja agremana ambasadorima stranih država u Moskvi, javlja Sputnjik.

"Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo, koje se oslanja na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram s predsednikom (Aleksandrom) Vučićem, tokom ličnih sastanaka i telefonom, o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje", rekao je Putin.

Rusija ceni napore “srpskih prijatelja” da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj sceni, te će Rusija i Srbija nastaviti da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

"U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti", zaključio je Putin.

Na svečanosti je prisustvovao srpski ambasador u Moskvi Momčilo Babić.

Srpski clan Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nalazi se u Moskvi gde će se, napisao je na svom Tviter nalogu, sresti sa Putinom i razgovarati o mogućnostima produbljivanja saradnje, biće sa Republikom Srpskom, an ne sa Bosnom.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu