SAD

Tramp: Nisam kriv 2

Foto: Pixabay

31. 8. 2023. / 20.34

Tramp: Nisam kriv

Tramp se prošle nedelje predao u zatvoru okruga Fulton u Atlanti odakle je pušten uz kauciju od 200.000 dolara. Ovo je četvrti put do sada da se izjašnjava da nije kriv i da je slučaj izbora u Džordžiji 2020. godine politički motivisan

Bivši američki predsednik i republikanski favorit Donald Tramp izjasnio se danas da nije kriv za mešanje u izbore 2020. godine u okrugu Fulton, u saveznoj državi Džordžiji, prenosi CNN.

Tramp danas nije bio u sudnici, jer zakon Džordžije dozvoljava optuženima da se odreknu ličnog pojavljivanja i da se formalno izjasne o krivici putem sudskih podnesaka.

Ovo je četvrti put otkako je napustio predsedničku funkciju da se izjasnio da nije kriv po krivičnim optužbama.

Zbog pokušaja da ponište izbore optuženo je više osoba i svi su odustali od pojavljivanja u sudnici i izjasnili su se da nisu krivi, uključujući Sidneja Pauela i Trevijana Kutija.

Datum za početak suđenja još nije određen, a tužilac okruga Fulton Fani Vilis zatražila je od sudije da zakaže suđenje za svih 19 optuženih za 23. oktobar ove godine.

Trampovi advokati su saopštili da se protive predloženom datumu i nagovestili su pretpretresne sporove kojim će odugovlačiti postupak.

A.E/FoNet/CNN

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu