Finale Svetkog prvenstva u košarci

Svetislav Pešić: S verom u sebe na Nemce 2

Foto: AP/Michael Conroy

10. 9. 2023. / 9.08

Svetislav Pešić: S verom u sebe na Nemce

„Oni nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo, mene to ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače, sistem, njihov najveći kvalitet je kontinuitet, jer igraju već dugo godina zajedno, još od Henrika Rendla“, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić uoči finala Svetskog prvenstva u Manili protiv selekcije Nemačke

Košarkaši Srbije boriće se danas u Manili za titulu prvaka sveta. Uoči utakmice, čiji prenos počinje u 14:40 časova, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić razgovarao je sa novinarima.

"Igramo protiv Nemačke, verovatno to niko nije očekivao, ali mi jesmo i to je najvažnije. Oni nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo, mene to ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače, sistem, njihov najveći kvalitet je kontinuitet, jer igraju već dugo godina zajedno, još od Henrika Rendla“, rekao je Pešić.

Komentarišući pobedu Nemaca u polufinalu protiv SAD-a, rekao je da ako jedna ekipa pobedi Ameriku i vodi od početka do kraja, onda "mi to moramo da respektujemo i da se spremimo maksimalno“.

Pročitajte još Srbija u finalu svetskog prvenstva: Put do zvezda otpisanih

"Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake ekipe koje su do finala stigle timskim pristupom prema igri, sa pobedničkim mentalitetom, sa verom u svoje prednosti i kvalitete. Siguran sam da će to biti pravo finale", naglasio je Pešić.

U meču za treće mesto i bronzanu medalju od 10:30 časova sastaju se SAD i Kanada.

Pročitajte još Primer košarkaške reprezentacije: Pokazna vežba iz patriotizma

Košarkaši Srbije su do finala odigrali sedam mečeva, od toga pet utakmica u grupnoj fazi, uz odnos pobeda i poraza 6:1. Srebrna medalja je obebeđena, ali će osmi meč odrediti sa kojim će se odličijem nacionalni tim vratiti u domovinu.

Srpski tim, pod imenom SRJ, poslednji put bio je prvak sveta u Indijanapolisu 2002. godine, a i tada je ekipu sa klupe kao selektor predvodio Pešić.

A.E/FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu