U novom broju

Suđenje Belivuku: Ovde ni Betmen mafiji ne bi mogao ništa 2

Tajne veze sa vrhom vlasti: Marko Miljković i Veljko Belivuk

Foto: Ekran

11. 3. 2022. / 9.12

Suđenje Belivuku: Ovde ni Betmen mafiji ne bi mogao ništa

U državi u kojoj narodni poslanik Vladimir Đukanović Đuka na svom podkastu daje prostor optuženom narko dileru koga zastupa na sudu kao advokat, u kojoj isti taj poslanik vladajuće partije preuzima slučaj Dijane Hrkalović koju je godinu dana otvoreno pljuvao gde je stigao i mogao, teško je poverovati da će sudski postupak ugroziti bilo koga iz vlasti ili bezbednosnih službi

Šta bi Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi za monstruozne zločine, mogli da kažu u sudnici? Na primer, kako su napravili svoju kriminalnu grupu, u kojoj meri su tu učestvovali BIA i MUP, ko je sve iz državnog aparata bio uvezan sa njima, šta su dobili zauzvrat i kako su se povezali sa crnogorskom mafijom. Mogli bi i da objasne na koji način su bili uključeni u aktivnosti SNS-a, ko ih je tačno u policiji štitio i da li je to bila samo Dijana Hrkalović.

Sve ovde navedeno nije predmet istrage koja se vodi protiv bande Veljka Belivuka, a ono za šta ih tužilac tereti tiče se poslova i zlodela iz 2019 i 2020. godine kada su bili neka vrsta "mašine za ubijanje“ za potrebe jednog od crnogorskih klanova.

 

Pročitajte ceo tekst Slobodana Georgijeva u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (10.  marta)

Pretplatite se na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu