Avio saobraćaj

SSP: Er Srbija danas nema nijedan avion u svom vlasništvu 2

Foto: Luka Filipović/Tanjug

14. 11. 2023. / 14.16

SSP: Er Srbija danas nema nijedan avion u svom vlasništvu

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je tokom devet od 10 godina, dok je Etihad bio partner Er Srbije napravljen gubitak od 175 miliona evra. Srbija je kroz dodatne subvencije i dokapitalizaciju dala 350 miliona evra, a Etihad je istovremeno godišnje zarađivao desetine miliona evra

Tokom devet od 10 godina dok je Etihad bio partner Er Srbije napravljen je gubitak od 175 miliona evra, Srbija je kroz dodatne subvencije i dokapitalizaciju dala 350 miliona evra, a Etihad je istovremeno godišnje zarađivao desetine miliona evra, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

On je istakao da je Etihad zarađivao tako što je iznajmljivao avione sa posadom, naplaćivao usluge menadžmenta, obuke, zakupa slotova i  to "na kamatama koje su bile na zelenaškom nivou", navodi u saopšštenju SSP.

Đilas je naveo da su Aleksandar Vučić i Siniša Mali ubeđivali javnost 2013. godine da je ulazak Etihada u Er Srbiju fenomenalna vest, a da 10 godina kasnije tvrde da je fenomenalna vest izlazak Etihada iz partnerstva sa Er Srbijom i to što je Er Srbija sad 100 odsto u vlasništvu Srbije. 

"Sve to je fenomenalna vest, kao i činjenica da Er Srbija danas nema nijedan avion u svom vlasništvu. Jedino što je dobra vest je to što Srbija ima nacionalnog avio prevoznika", rekao je Đilas.

Z.S/Fonet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu