Kriza na Kosovu

Srpska lista: Ostaju KM tablice 2

Dobre vesti: Goran Rakić

foto: tanjug / zoran mirković

24. 11. 2022. / 11.13

Srpska lista: Ostaju KM tablice

Nakon dogovora srpskih i albanskih pregovarača u Briselu, Srpska lista je saopštila da KM registarske tablice ne samo da ostaju u upotrebi na Kosvu, već će moći i da se produžavaju u Srbiji

Srpska lista pozdravila je dogovor koji je postignut u Briselu, čime je potvrđeno da KM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa KM tablicama izdatim u Srbiji.

U saopštenju Srpska lista je ovavestila građane srpske nacionalnosti na Kosovu da će svi vlasnici vozila sa KM tablicama moći normalno da funkcionišu i da će, kada im postojeća registracija istekne, moći da produže važenje registracije KM kao i do sada.

"Dakle, svi vlasnici vozila sa KM tablicama će moći nesmetano da koriste i produžavaju registraciju za vozila sa KM tablicama", istakla je Srpska lista čiji je stav “oduvek bio” da KM tablice moraju da ostanu, da se građanima ne oduzima imovina, da se ne pišu nikakve kazne, niti da im se onemogućava sloboda kretanja.

Dovor o registraskim tablicama je postignut sinoć u Briselu posle celodnvenih razgovora.

"Imamo dogovor!”, napisao je na Tviteru šef diplomatije EU Žozep Borelj. "Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije uz posredovanje EU dogovorili o merama za izbegavanje dalje eskalacije i da se u potpunosti koncentrišu na predlog za normalizaciju njihovih odnosa“, te da će u narednim danima pozvati pregovarače Beograda i Prištine da razgovaraju o narednim koracima“ – frmiranju Zajednce srpskih opština, povratku Srba u kosovoske institucije i vanrednim komunalnim izborima u četiri opštine sa srpskom većinom raspisanim za 18. decembar.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu