Protesti u Beogradu

Srbija protiv nasilja: Večeras o obrazovanju i vladavini prava 2

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

2. 9. 2023. / 10.46

Srbija protiv nasilja: Večeras o obrazovanju i vladavini prava

Građani će se večeras 18. put okupiti ispred Skupštine Srbije. Šetaće se ulicama Kneza Milioša i Srpskih vlada da trga Slavija, a potom do sedišta Ministarstava prosvete i pravde u Nemanjinoj

U Beogradu će večeras biti organizovan 18. građanski protest "Srbija protiv nasilja“ na kome će se govoriti o obrazovanju i vladavini prava.

Okupljanje je u 19 časova ispred Skupštine Srbije, odakle će građani ići u koloni ulicama Kneza Milioša i Srpskih vlada da trga Slavija, a potom do sedišta ministarstava prosvete i pravde u Nemanjinoj ulici gde će protest biti završen.

Protesti u Beogradu i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Među zahtevima protesta koje tehnički organizuje deo proevropske opozicije, su ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje.

Zahteva se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbdnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, kao i rukovodstva Radio televizije Srbije i Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe "Pravac Evropa“, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije stranački.

Z.S/Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu