Politika

"Srbija protiv nasilja": Šetanja do RTS-a 2

Foto: FoNet/Ana Paunković

16. 9. 2023. / 7.41

“Srbija protiv nasilja”: Šetanja do RTS-a

Plan je da se do RTS-a stigne u vreme emitovanja Dnevnika. Učesnicima protesta obratiće se fotograf Dragoljub Zamurović

Novi protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu održaće se večeras. Okupljanje ispred Doma Narodne skupštine zakazano je za 18 sat, nakon čega će se šetati medijskom trasom do zgrade RTS-a.

Plan je da se do RTS-a stigne u vreme emitovanja Dnevnika koji je, kako su istakli organizatori, i dalje zabranjena zona za opoziciju i vesti sa protesta.

Učesnicima protesta obratiće se fotograf Dragoljub Zamurović, najavio je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Predstavnici dela parlamentarnih opozicionih stranaka su u utorak predali zahtev RTS-u za proporcionalnu zastupljenost 20 odsto u informativnim emisijama u Jutarnjem programu, Drugom dnevniku, Beogradskoj hronici i svim sadržajima društveno-političkog karaktera, a dan pre toga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahtev za raspisivanje izbora.

"Vučić se ponovo pravi da ne razume zahteve građana i nas. Razumem čoveka koji toliko toga obećava da više ne zna šta je obećao, poput izvoza pilećih nogica u Kinu, uvoza letećih automobila, kanal do Soluna, do jeftinog parizera", izjavio je Milivojević.

Prošli protest Srbija protiv nasilja održan je ispred zgrade RTV Pink zbog početka nove sezone rijaliti programa na toj televiziji, čije je ukidanje jedan od zahteva protesta, kao i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i televiziji Hepi zbog promovisanja nasilja u svojim programima.

Proteste zvanično organizuje grupa opozicionih stranaka, iako se od početka njihovog održavanja u maju insistira na tome da oni nisu stranački, već građanski.

B.G./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu