Izbori 2023

Srbija protiv nasilja predala izbornu listu 2

Foto: FoNet

8. 11. 2023. / 12.52

Srbija protiv nasilja predala izbornu listu

"Pozivam građane da utiču na prijatelje, komšije i ostale da svi zajedno sprečimo epsko uništavanje države na čelu sa SNS," rekla je Marinika Tepić

Predstavnici stranaka i pokreta koalicije "Srbija protiv nasilja" okupili su se danas ispred Doma Narodne skupštine odakle su otišli u Republičku izbornu komisiju gde su predali izbornu listu za parlamentarne izbore 17. decembra.

Oni su od Doma Narodne skupštine simbolično prošetali do RIK noseći šetalicu protesta "Srbija protiv nasilja" i kutije sa potpisima podrške njihovoj izbornoj listi.

Srbija protiv nasilja predala izbornu listu 3Foto: FoNet

"Već 11 godina SNS vlada na nasilju, nesigurnosti, osiromašenju i strahu u narodu. Naša lista se ujedinila da bismo obezbedili dostojanstven život, stali na put propadanju Srbije i da sprečimo da se živi u nasilničkom društvu," rekla je nosilac zajedničke liste opozicije "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić.

Ona je dodala da u zemlji za koju se oni bore predsednik Srbije neće neistomešljenike nazivati zlikovcima i neprijateljima.  Dugujemo građanima da zaustavimo represiju i odbranimo pravo na javne i političke slobode.

"Vlast živi svoje devedesete i poništavaju sve institucije. Pozivam građane da utiču na prijatelje, komšije i ostale da svi zajedno sprečimo epsko uništavanje države na čelu sa SNS. Izađite 17. decembra na izbore i pomozite da smenimo ovu vlast, svi građani osećaju nepravdu i njihovi bližnji, ali znam da je moguće da uđemo u 2024. u oslobođenu Srbiju bez nasilja i mržnje, gde će građani znati red i gde će se kriminalci plašiti policije, a pravda će biti dostižna," rekla je Tepić nakon predaje izborne liste.

Miroslav Aleksić, takođe jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" istakao je da mu je velika čast da stoji tu, kao i da su predali listu sa 250 kandidata za poslanike.

"Pokazaćemo da imamo plan, da znamo šta radimo i da se međusobno podražavamo. Nama je neophodna odgovornost i od nas zavisi kakva će Srbija biti posle izbora. Želim da se građani uključe u sve procese da glasaju za ljude koji nude stabilnost i koji mogu da stvore uslove za Srbiju bez nasilja, korupcije. Da zaposleni u zdravstvu, prosveti mogu da žive normalno bez pritisaka i ucena, gde mladi žele da ostanu, da poljoptovrednici budu zadovoljni i da svaki građanin zna da neće biti meta nasilja. Učinićemo sve da radom i trudom stvorimo državu za sve njene ljude," rekao je Aleksić.

Nešto ranije, Marinika Tepić je rekla da je ona pre nego što je potpisala podršku toj listi istakla da su članovi liste "Srbija protiv nasilja" uspeli da međusobne razlike stave na stranu jer im je normalnost na prvom mestu.

 

Pročitajte još Tepić: Imamo snage da smenimo režim

 

Tepić je rekla da lista "Srbija protiv nasilja" ne traži hleba preko pogače, već da se poštuju zakoni, da sistem funkcioniše i da jedan čovek ne bude iznad zakona, a "njegovi miljenici pošteđeni od zakona".

Potpisnici sporazuma su stranke: Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno levi front, Zajedno, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana, Rumunska partija, Stranka slobode i pravde i Srbija centar.

Iza inicijative "ProGlas" stali su akademici Ljubomir Simović, Vladimir Kostić i Vladica Cvetković, prof. dr Ivanka Popović, sudija Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, glumac Dragan Bjelogrlić, glumica Svetlana Bojković, pisac Gojko Božović, reditelj Srdan Golubović, novinarka Biljana Stepanović, Petar Peca Popović, prof. dr Filip Ejdus i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović.

Podsetimo da je predstavljena i inicijativa grupe javnih ličnosti "ProGlas", čiji je cilj da podstaknu građane da izađu na izbore.

Iza inicijative "ProGlas" stali su akademici Ljubomir Simović, Vladimir Kostić i Vladica Cvetković, prof. dr Ivanka Popović, sudija Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, glumac Dragan Bjelogrlić, glumica Svetlana Bojković, pisac Gojko Božović, reditelj Srdan Golubović, novinarka Biljana Stepanović, Petar Peca Popović, prof. dr Filip Ejdus i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu