Politika

„Srbija protiv nasilja“: Objavljena ruta šetnje petog protesta 2

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

1. 6. 2023. / 19.16

„Srbija protiv nasilja“: Objavljena ruta šetnje petog protesta

Skup počinje ispred Skupštine Srbije, a šetnja će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Kralja Milana do Terazija, Trg Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do Predsedništva

Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" saopštili su da će peto okupljanje biti održano u subotu 3. juna sa početkom u 18 časova.

Kako je najavljeno, skup počinje ispred Skupštine Srbije, a šetnja će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Kralja Milana do Terazija, Trg Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do Predsedništva.

Protest će trajati do 21 čas.

Organizatori su juče najavili da će svi građani imati priliku da ostave poruku predsedniku i pozvali da svi građani ponesu i po jedan cvet.

Svako od građana moći će da napiše na kartonu po poruku predsedniku, a na pet, šest punktova oko Predsedništva biće postavljene knjige utisaka u koje će građani moći da ostave te poruke.

Protest će biti organizovan 3. juna, tačno mesec dana od tagedije u OŠ "Vladislav Ribnikar“, a na njemu će se okupljeni setiti žrtava i dece, ali i svih drugih žrtava u masakru u Mladenovcu.

Biće instalirana velika bina ispred Skupštine, a obratiće se žrtve režima ali i javne ličnosti koje će izaziti žaljenje zbog tragedije. Jedna od njih biće i glumica Svetlana Bojković.

B.G./N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu