Skupština Srbije

Šapić razmišlja o novoj kandidaturi, opozicija traži ostavku i izbore 2

Rasprava o rebalansu budžeta po ubrzanom postupku: Aleksandar Šapić u Skupštini Beograda

Foto: FoNet/Ana Paunkovic

13. 9. 2023. / 15.57

Šapić razmišlja o novoj kandidaturi, opozicija traži ostavku i izbore

Ne vidim razlog da ne budem kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je Aleksandar Šapić na sednici skupštine Grada Beograda. Kada je Šapić izašao za govornicu odbornici opozicije su ustali sa klupa i podigli transparente sa zahtevom za raspisivanjem prevremenih izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je na sednici skupštine Grada Beograda da ne vidi razlog zašto da ne bude kandidat za ovu funkciju. Kada je Šapić izašao za govornicu odbornici opozicije su ustali sa klupa i podigli transparente sa zahtevom za raspisivanjem prevremenih izbora.

Šapić je kazao da izbore nameću okolnosti i da je moguće da će ih biti.

"Ako bude dogovora oni će se desiti. Mi smo spremni za izbore", izjavio je gradonačelnik Beograda.

Šapić je rekao da očekuje da bude kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda.

Šapić razmišlja o novoj kandidaturi, opozicija traži ostavku i izbore 3Foto: FoNet/Ana Paunković

Na pitanje novinara Nova.rs da kaže koliko su plaćeni flajeri koje su Beograđani prethodnih dana dobijali uz račun za Infostan i iz kojih sredstava su plaćeni, Šapić je rekao da je to letak o redovnim projektima grada Beograda, a ne reklamni materijal "turističke agencije njegovog kuma".

Šapića je reporter pitao i da li će na sledećim beogradskim izborima biti kandidat za gradonačelnika SNS ili će nastupati u okviru neke druge političke organizacije, a Šapić je rekao:

"Ne vidim razlog da ne budem, e sad da li će to biti SNS ili neka druga organizacija, možda će biti čitava vladajuća većina. Ukoliko bude prevremenih izbora, da to očekujem i ne vidim razlog da se to ne desi. Da li je svima lakše kad imate pun mandat, da, ali novi beogradski izbori su za vas iz opozicije ove, one, tema od prvog dana mog mandata. Ako procenimo da treba da se dese beogradski izbori, oni će se desiti, mi smo spremni na izbore", rekao je Šapić.

Pre početka zasedanja Skupštine garda, predstavnici odborničkih grupa stranaka koje organizuju protest Srbija protiv nasilja u Skupštini grada Beograda poručili su da će današnju sednicu gradskog parlamenta obeležiti reči ostavka i izbori, a pridružili su se i zahtevu za pdržavanjem parlamentarnih i beogradskih izbora. U Skupštini je bilo jako obezbeđenje, tvrdili su predstavnici opozicije.

Z.S/Danas/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu