Mediji i politika

Šamari, pretnje i odvrnuti šfrafovi na točkovima: Ko zastrašuje vlasnika KTV Danijela Radića 2

Foto: Printscreen/YouTube/RTV

16. 11. 2023. / 12.30

Šamari, pretnje i odvrnuti šfrafovi na točkovima: Ko zastrašuje vlasnika KTV Danijela Radića

Vlasnik KTV Danijel Radić kaže za portal “Vremena” da već duže vreme trpi različite pritiske. Samo dan nakon što je KTV Zrenjanin u emisiji ugostila predstavnike kampanje"Dokle više" njemu su odvrnuti šfrafovi na točkovima, ali kako kaže, to je samo šlag na tortu

Samo dan nakon što je KTV Zrenjanin u emisiji ugostila predstavnike kampanje "Dokle više" Doroteu Vasić i Pavla Cicvarića i inicijatore ProGlasa glumicu Svetlanu Bojković i profesora Miodraga Jovanovića, vlasniku televizije Danijelu Radiću su odvrnuti šrafovi na točkovima automobila, čime je direktno ugrožena njegova bezbednost. 

“Nisam siguran ko je to uradio, verovatno je neko angažovan, ali to nije jedini pritisak koji ja trpim u poslednje vreme. Imao sam problema i sa policijom koja me je jurila po magistralnom putu. Jurili su da me zaustave sa pet patrolnih vozila, nakon čega su se konsultovali sa nekim preko telefona šta da rade sa mnom. Prvo su me testirali na alkohol, onda na psihoaktivne supstance, ja sam naravno bio negativan na sve”, priča Radić za portal “Vremena”.

On tvrdi da su odvrnuti šrafovi na točkovima samo šlag na tortu. 

“Određeni kriminalci koji skupljaju glasove za Srpsku naprednu stranku su me takođe maltretirali poslednje tri nedelje kada me sretnu u gradu. U petak sam dobio usmene pretnje i dva šamara tom prilikom, sve sam prijavo policiji. Pozvali su me na razgovor tek u sredu kada je nastala frka oko svega ovoga.

Kada sam prijavio incident sa šrafovima u policijskoj stanici od vulkanizerske radnje sam tražio potvrdu na radnom nalogu da su mi šrafovi odvrnuti sa točkova. Međutim oni su me zamolili da im ne pravim problem i rekli da ne mogu da mi izdaju potvrdu. Ja sam u svakom slučaju otišao u stanicu, ispričao sve pa ćemo videti šta će policija uraditi, ali nemam velika očekivanja”, kaže Radić.

Organizacije i pojedinci udruženi u kampanji "Dokle više" podržali su danas KTV Zrenjanin, njene zaposlene i vlasnika Danijela Radića, pošto su izloženi pretnjama "lokalnih režimskih siledžija, samo zato što profesionalno rade svoj posao".

Kako Vreme saznaje, u Zrenjaninu su skoro upućene pretnje i profesorki Senki Jankov koja je ove godine suspedndovana zbog deljenja informacija o protestima “Srbija protiv nasilja”. Njoj je poslata anonimna poruka da je “posmatra podmladak SNS-a”. 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu