Izbori 2022.

RIK: Praznik demokratije, izlaznost do 18 časova skoro 51 osto 2

RIK: Današnji izbori "praznik demokratije"

Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug

3. 4. 2022. / 19.55

RIK: Praznik demokratije, izlaznost do 18 časova skoro 51 osto

Republička izborna komisija (RIK) je saopštila da je izlaznost na izborima do 18 časova bila 50,72 odsto i ocenila današnji dan kao pravi “praznik demokratije”. U Beogradu je izlaznost u istom periodu iznosila 48 odsto. Očekuje se da će do 20 časova izlaznost biti između 58 i 60 odsto

Piše: F.M.
Do zatvaranja biračkih mesta ostalo je da se prebroje glasovi iz poslednja dva sata biračkog dana. Beograd zaostaje za ostatkom države, u glavnom gradu izlaznost je do 18 časova bila oko 48 odsto. U Šumadiji je izlaznost oko 52 odsto, a u Južnoj i Istočnoj Srbiji skoro 51 odsto.

Izlaznost bez Kosova i Metohije je veća nego ranije. Najveća izlaznost je u Vojvodini, gde je do 18 časova glasalo 53.29 odsto od upisanog broja građana.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da prema njihovim informacijama “nema većih nepravilnosti”, sem manjih sporadičnih slučajeva. Dodao je da je policija intervenisala u nekoliko navrata.

Ocenio je današnji dan kao “pravi praznik demokratije” i objasnio građanima da će biti obezbeđeno glasanje svima koji su stigli na biračka mesta do 20 časova. Tada će, kako je rekao, jedan član biračkog odbora stati na kraj reda i osigurati da poslednji građanin uđe na biračko mesto.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu