Kriza na Kosovu

Pucnjava na Bistričkom mostu: KP pucala na srpski auto koji je udario u njihovo vozilo 2

KP pucla na dva srpska muškarca: Bistrički most

Foto: KoSSev

23. 1. 2023. / 16.48

Pucnjava na Bistričkom mostu: KP pucala na srpski auto koji je udario u njihovo vozilo

Kosovska policija kaže da su se osećali ugroženo kad je automobil sa dva srpska muškarca udario u njihovo vozilo. Srpski mladići kažu da nisu hteli da ih oni maltretiraju. Ranjen je jedan muškarac. Srpska lista traži da KP napusti Sever Kosova

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije pucali su danas oko 11.30 časova kod punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba, izvestila je danas Kancelarija za KiM.

Podsetimo, juče su četiri Albanca napala petnaestogodišnjeg dečaka i nanela mu lakše telesne povrede.

U saopštenju KP piše da je "danas, u Bistrici Leposavića, na punktu bila raspoređena po službenoj dužnosti jedna policijska jedinica u cilju održavanja javnog reda i bezbednosti, kao i sprečavanja kriminalnih radnji i šverca. Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu je prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo Kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su, da bi neutralisali opasnost po njih, pucali iz vatrenog oružja“.

Kako dodaju, osumnjičena lica su u vozilu napustila mesto događaja.

Iz Kancelarije za KiM preciziraju da je tokom pucnjave u ovom mestu, povređen M.D, od 37 godina, a da  njegov saputnik D.S. – nije. Tvrde da je na njih pucano jer nisu "želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira“.

Srpska lista je poručila da je ranjavanje M. D. "kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine“, i zahtevaju momentalno povlačenje "svih Kurtijevih specijalaca sa Severa“, te hapšenje i sankcionisanje policajaca koji su danas pucali.

"Još jednom naglašavamo da nas dalje prisustvo ovih formacija može dovesti u spiralu događaja koji će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima“, navela je Srpska lista.

S.Ć./KoSSev/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu