'Srbija protiv nasilja'

Protest u subotu: Šetnja do 'zabranjane zone za opoziciju', zgrade RTS-a 2

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

13. 9. 2023. / 15.08

Protest u subotu: Šetnja do ‘zabranjane zone za opoziciju’, zgrade RTS-a

Plan je da se do zgrade Radio televizije Srbije stigne do 19:30 časova - u vreme Drugog dnevnika RTS-a koji je, kako su istakli organizatori, „i dalje zabranjena zona za opoziciju i vesti sa protesta“

Tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" najavili su da će naredni protest, 20. po redu, biti održan u subotu 16. septembra sa početkom u 18 časova.

Okupljanje će, kao i do sada, biti ispred Narodne skupštine. Šetaće se starom medijskom trasom Dečanskom, Makedonskom, Svetogorskom do Takovske 10 gde je zgrada Radio-televizije Srbije.

Plan je da se do zgrade stigne do 19:30 časova – u vreme Drugog dnevnika RTS-a koji je, kako su istakli, "i dalje zabranjena zona za opoziciju i vesti sa protesta“.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević najavio je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da će se učesnicima protesta obratiti fotograf Dragoljub Zamurović.

Milivojević je podsetio da su predstavnici dela parlamentarnih opozicionih stranaka u utorak predali zahtev RTS-u za proporcionalnu zastupljenost 20 odsto u informativnim emisijama u Jutarnjem programu, Drugom dnevniku, Beogradskoj hronici i svim sadržajima društveno-političkog karaktera.

Dan pre toga takođe su predali zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za raspisivanje izbora.

"Vučić se ponovo pravi da ne razume zahteve građana i nas. Razumem čoveka koji toliko toga obećava da više ne zna šta je obećao, poput izvoza pilećih nogica u Kinu, uvoza letećih automobila, kanal do Soluna, do jeftinog parizera“, naglasio je Milivojević.

On je podsetio Vučića na izjavu 2. jula da će istog dana raspisati izbore kad dobije takav zahtev.

"Izgleda da se prilično uplašio kada jeftinim spinovima pokušava da kaže da ne razume šta tražimo. Aleksandre Vučiću, stabilizuj se i razumi poruku da mi tražimo momentalno raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine“, poručio je Milivojević.

A.E/FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu