Sport

Protest navijača Partizana: „Uprava napolje“ 2

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

31. 8. 2023. / 21.39

Protest navijača Partizana: „Uprava napolje“

Navijači Partizana organizovali su veliki protest protiv klupskog rukovodstva u Beogradu, koji je trajao dva sata od Terazija do Humske gde su ispod severne tribine poslali ultimatum upravi

Više hiljada navijača Partizana okupilo se oko 18 časova u centru Beograda na protestu protiv rukovodstva kluba, koje optužuju za loše rezultate crno-belih u poslednjih nekoliko godina.

Protestna šetnja počela je kod Terazijske česme, a završila se kod stadiona u Humskoj pred početak revanš meča između Partizana i Nordsjelanda.

Na čelu kolone bio je transparent sa natpisom "Odgovornost“ na kome su precrtani likovi Milorada Vučelića – doskorašnjeg predsednika kluba koji je podneo ostavku i direktora kluba Miloša Vazure.

Tokom protesta skandirali su "Uprava napolje“, "Cela uprava i Skupština klimača glavom mora da ode!"

Kako prenosi N1, šetnja je protekla bez incidenata. Prisutne su bile i porodice sa decom, mnogo mladih ljudi i navijača. Mogla se videti poneka baklja, topovski udar. Ispred kolone bila su dva momka sa megafonima.

Vođe navijača rekle su da njihov skup nije politički, već je jedini cilj da se smeni rukovodstvo, koje je, kako su istakli, "srozalo klub na najniži nivo“.

"U duboko podeljenom društvu, gde su politički sukobi svakodnevnica, moramo biti veoma obazrivi. Na ovom mestu decenijama se iznose političke poruke, a ulični protesti se zloupotrebljavaju za političke obračune, ali mi smo ovde zbog Partizana“, poručili su navijači ispred stadiona.

Strmoglavi pad Partizana

Predsednik Partizana Milorad Vučelić u sredu je podneo ostavku, ali navijači smatraju da to nije dovoljno i da ostavke moraju da podnesu svi članovi uprave.

Vučelić je predsednik Partizana bio od 2016. godine, a prethodno je od 2014. obavljao funkciju potpredsednika.

Kako piše "Sport klub“, Partizan je od tada, uz mali "zastoj“, isključivo sledio liniju strmoglavog pada na svim poljima.

Pod Vučelićevim vođstvom, crno-beli su u sedam sezona jednom bili šampioni i osvojili četiri pehara pobednika Kupa Srbije. Od maja 2017. godine, kad je predvođen Markom Nikolićem, Partizan je došao do duple krune, uspevao je do 2019. da sportske neuspehe zamaskira odbranama trofeja u najmasovnijem takmičenju unutar fudbalskog sistema Srbije.

Od tada i pobede nad Crvenom zvezdom pod vođstvom Sava Miloševića, crno-belih nema na pobedničnoj stazi.

Daleko od pehara i velike scene, maja 2023. okončali su jednu od najneuspešnijih sezona u domaćim takmičenjima – na četvrtom mestu superligaškog karavana i u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Uz Milorada Vučelića, od prvog dana mandata, bio je i ostao Miloš Vazura. Generalni direktor od 25. decembra 2014. godine.

A.E/FoNet/N1/Sport klub

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu