Crna Gora

Predsednik Višeg suda u Podgorici: Prokopan tunel za bekstvo ispod suda 2

Foto: Ministarstvo

12. 9. 2023. / 13.45

Predsednik Višeg suda u Podgorici: Prokopan tunel za bekstvo ispod suda

Informacije da je nešto ukradeno iz depoa Višeg suda u Podgorici su neistinite, saoštio je predsednik suda Boris Savić. On je međutim otkrio da je prokopan tunel koji je ispod zgrade suda. Kako kaže, moguće je da je planirano bekstvo

Predsednik Višeg suda Boris Savić saopštio je na konferenciji za medije da su informacije da je nešto ukradeno iz depoa Višeg suda neistinite, ali da je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda.

On je rekao da su stvari ispreturane, ali da ništa ne nedostaje. Poručio je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu jer su dokazi izveštačeni, presnois RTCG.

“Na dobro sakrivenom mjestu pronašli smo otvor. To je otvor tunela koji je morao biti duže pravljen. Dimenzije pokazuju da se radi o nečemu što je rađeno duži vremenski period”, kazao je Savić.

Savić kaže da imaju pravo da misle da je meta bio lak pristup sudu i lak pristup depou.

“Onaj ko je radio taj tunel imao je namjeru da dođe u blizinu sobe za zadržavanje. Taj otvor je tokom popisa bilo lako uočiti”, kazao je on.

Istakao je da ne može reći detalje ni gde tunel vodi.

Droga verovatno nije bila cilj

“Na vjerujem da je meta bila droga koja se tamo nalazi. Sadržinu kamera ne mogu reći, jer se pregledaju”, kazao je on.

Savić lično sumnja da je tunel prokopan, jer je možda pokušano bekstvo. On je naglasio da je tunel prokpan na neverovatan načon i da su sudu potrebne veće mere obezbeđenja, na šta su ranije ukazivali. 

“Ne vidimo ni zašto je dokazni materijal ovdje, imamo ovdje ogromnu količinu droge, a možda je bolje da bude smještena u nekoj drugoj instituciji”, naveo je on.

On je kazao da bi trebalo da se odredi neka druga prostorija u Podgorici koja ima potreban sistem bezbednosti.

Z.S./RTCG

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu