Obustava rada "Pošte Srbije"

Poštari: Slogan "Za našu decu" se odnosi na privilegovane 2

Foto: Goranka Matić

15. 11. 2023. / 13.00

Poštari: Slogan “Za našu decu” se odnosi na privilegovane

Radnici podsećaju da nemaju predstavnika, niti delegaciju koja bi pregovarala u njihovo ime. Oni su demantovali navode o odlasku na sastanak u Vladu Srbije. U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavili snimci sa poslednjeg sastanka sa nadležnima u kome poštari otvoreno kažu da svoju decu ne mogu da izdržavaju od plate koju primaju

Poštari demantuju navode o odlasku na sastanak u Vladu Srbije.

Radnici podsećaju da nemaju predstavnika, niti delegaciju koja bi pregovarala u njihovo ime. 

Prema njihovim rečima, poslednji kontakt sa predstavnicima države imali su u ponedeljak, kada je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović po drugi put bio u Novom Sadu. Tada je odbijena njegova ponuda za povećanje plata od 10 odsto za novembarsku i isto toliko za januarsku platu.

U međuvremenu, na društvenim mrežama su se pojavili i snimci tog sastanka, na kojima se čuju argumenti radnika u štrajku. Između ostalog, radnici su se pozvali na slogan Srpske napredne stranke "Za našu decu", sa kojim je vladajuća stranka izašla na izbore 2020. godine.

Kako su naveli, "treba ovoreno reći da se misli na decu privilegovanih", jer poštari svoje porodice ne mogu da izdržavaju od plate koju primaju.

Prema poslednjim saznanjima Udruženih sindikata Srbije Sloga radnicima JP Pošta Srbije koji su u obustavi rada od 24. oktobra  od danas neće biti isplaćene dnevnice u obračunu zarada za deo oktobarske zarade od kada je počela obustava.

Predhodno je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević radnicima u obustavi obećao da će radnici neće biti kažnjeni umanjenjem zarade.

Podsećamo, zahtevi poštara su povećanje broja radnika, povećanje plate od minimalno 30 odsto, prekid "tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu