Politika

Odlikovanje za Nenada Đurića: Najveća čast od države i Vučića 2

Foto: Kossev/Printscreen

9. 11. 2022. / 10.15

Odlikovanje za Nenada Đurića: Najveća čast od države i Vučića

Suspendovanog komandira Regionalnog direktorata policije Sever na Kosovu danas će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovati Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena

“Najveća čast je kada vas vaša država Srbija i vaš predsednik Aleksandar Vučić svrstaju u red velikih i slavnih”, izjavio je za "Politiku" Nenad Đurić, suspendovani direktor Regioalnog direktorata policije Sever. Iz Vučićevog kabineta je potvrđeno da će Đuriću danas biti uručen Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena.

“Od početka svog rada na ovoj poziciji dao sam sve od sebe da stvorim atmosferu među policajcima da se osećaju slobodno i bez ikakvih opterećenja. Da svoj posao obavljaju lagodno i da svako ima jednaka prava među nama. Uspeo sam u tome i veoma mi je drago zbog toga“, rekao je Đurić za "Politiku".

Sa mesta komandira policije za region Sever je suspendovan jer je odbio da izdaje upozorenja građanima na severu Kosova koji nemaju vozila registrovana na RKS (Republika Kosovo) tablice. Naređenje iz Prištine nazvao je političkim i uperenim prevashodno protiv srpske zajednice kojoj i sami policajci pripadaju.

U međuvremenu su Srbi sa Kosova, pa i policajci, napustili sve kosovke institucije. Uslov da se u njih vrate je formiranje Zajednice srpskih opština i, u najmanju ruku, odgađanje odluke o preregistraciji vozila.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu